Opinió

 

1/73>

Jaume Fullana

26.03.2013

Jaume Fullana: La campanya del PP ens fa reviure l'època de Franco

La campanya del PP convidant a denunciar 'l'adoctrinament' de professors em fa reviure una època passada, en què només feien política els altres. L'època de Franco, en què ells no feien política i tota la resta sí, en què ells no adoctrinaven i tots els altres sí.


No crec que tinga gaires conseqüències, la campanya. Fan un ridícul absolut. Tots sabem que no adoctrinem pas, que els qui adoctrinen són uns altres. Nosaltres eduquem els nostres alumnes perquè siguen crítics, respectant la diversitat d'opinions. Ells apel·len a la llibertat d'expressió però en realitat l'ataquen.


Quan he llegit sobre la campanya, la primera cosa que he pensat és que es devien referir a l'assignatura de religió, que és l'única que es pot qualificar d'adoctrinament. Educar en el sentit crític i la diversitat és una de les característiques de l'escola pública.


El PP s'ha convertit en especialista de la mentida. Hi ha unes fortes retallades i ells ho disfressen tot amb la defensa del plurilingüisme. S'omplen la boca de plurilingüisme, però les seues actuacions van en direcció contrària, cap a una societat cada volta més monolingüe i cada vegada amb més presència de la llengua majoritària.


Jaume Fullana, mestre, membre de la Comissió d'Educació d'Escola Valenciana.
(Opinió recollida per telèfon.)

Editorial