Opinió

 

1/73>

Maria Folch

26.02.2013

Maria Folch: 'Ens haurem tret de sobre Berlusconi quan es mora'

Estic, com tothom, bocabadada i esmaperduda, però tinc alguns pensaments al vol:


1. Quan Berlusconi es mora no es podrà presentar a les eleccions. Aleshores la gent no el podrà votar i finalment ens l'haurem tret de sobre. I, tot i que té una salut de ferro, es morirà, un dia es morirà.


2. El Partit Democràtic va perdre l'oportunitat de fer un gran canvi a les darreres primàries, però els seus militants i votants no el van voler. Així, doncs, continua sense ser capaç de guanyar unes eleccions que el posen en condicions de governar. Espere que, mentre escric açò, Bersani escriga la carta de dimissió.


3. Ningú no s'ho pregunta, però jo sí: on ha anat a parar el vot catòlic? En aquest país ha estat sempre determinant, i no crec que hagen votat Berlusconi, ni Grillo. I al conclave només voten els cardenals.


4. Amb la 'desaparició' política de Monti i Fini, la possibilitat d'una dreta civilitzada en aquest país s'esfuma potser definitivament.


5. Grillo ja el coneix tothom. Si fa no fa tothom l'ha vist bramar dient animalades per les places, però Grillo no anirà al parlament, hi aniran els 'grillini'.


6. El candor dels nous parlamentaris del partit (perdó, 'movimento') de Grillo seria adorable si els haguessen triats delegats de classe a l'institut. Malauradament, els han triats al parlament i el tenen a les mans. Ahir continuaven responent als periodistes com un disc ratllat: 'Nosaltres votarem, volta per volta, les idees que ens agraden.' Fins i tot quan els preguntaven qui votarien a la investidura. Algú els hauria de fer un curset ràpid de pràctica parlamentària.


7. El programa del partit (perdó, 'movimento') de Grillo és ple de coses perfectament  compartidores i algunes altres de delirants, com ara l'eixida de l'euro.


8. El president de la República hauria de dimitir ara mateix. Durant els darrers sis mesos de mandat no pot dissoldre les cambres. De manera que o dimiteix o ho tindrem tot blocat durant mesos. El parlament sense majoria clara que ha resultat d'aquestes eleccions hauria de triar immediatament un nou president de la República que el puga dissoldre i convocar noves eleccions (i que no siga res).


9. Aquest país ha sobreviscut moltes voltes sense govern, no és res de nou. Ara, sense govern, sense president de la República i sense papa no sé si ens en sortirem.


 


Maria Folch, blocaire de MésVilaWeb ('El meu país d'Itàlia')

Editorial