Opinió

 

1/73>

Salvador Cardús

31.12.2012

Salvador Cardús: 'Broggi donava a l'independentisme una dimensió de solidesa moral i ètica que no sempre té'

En Moisès Broggi va ser un home savi en el seu camp d'expertesa, en la medicina i en la cirurgia. Va desenvolupar un pensament de caràcter ètic sobre la mateixa pràctica mèdica. Els darrers anys de la seva vida es va distingir també pel seu compromís i posicionament polític a favor de la independència de Catalunya.


Es va comprometre amb la llibertat amb un gran coratge i valentia, i molta generositat. El doctor Broggi sempre va cercar la concòrdia independentista; especialment, des que juntament amb l'Heribert Barrera i l'Oriol Domènec van fer diversos intents perquè hi hagués posicions d'acord i de consens entre tots els sobiranistes.


Fa pocs mesos el vaig poder saludar en motiu del lliurament d'una insígnia de la Fundació Catalunya Estat com a persones compromeses amb l'emancipació nacional. Ell va ser-hi perquè fins a última hora va ser al peu del canó.


A l'independentisme, en Broggi hi afegia aquesta dimensió de solidesa moral i ètica que no sempre té i que li fa tanta falta. Caldrà seguir-ne l'exemple.

Editorial