Opinió

 

1/73>

Francesc Felipe

16.07.2012

Francesc Felipe: 'Sense senyal i sense canal'

Dijous el ple de les Corts Valencianes debaté la liquidació de TVV i la creació d'una nova empresa pública que llogarà la marca Canal 9 a empreses privades de fora (tan solament el 20% de la producció haurà de tenir la seu en territori valencià). Van votar en favor d'aquesta proposta el PP i els seus onze imputats. El procés és fulminant, no han esperat ni una setmana a anunciar que acomiadarien 1.295 treballadors.


És el moment de donar l'enhorabona a tots els directors de l'ens que presumptament han saquejat, comprat favors, balafiat, estafat i abusat sexualment dintre la televisió de tots, i totes, els valencians. Una feina tan perfecta com lamentable, de pel·lícula de Coppola, que a més ha aconseguit l'objectiu final per al qual imagine que foren contractats: que arribat el dia de la liquidació ningú no defensara la televisió valenciana. Una televisió residual amb una audiència del 4% de mitjana el mes de juny passat. Com que és un femer, que la tanquen! És això que ningú no diu, però que molta gent pensa, al País Valencià. Ja n'hem parlat, de la manipulació informativa? Els treballadors i les treballadores que acomiadaran no en són precisament els culpables.


És cert que tota l'oposició ha manifestat el seu rebuig i per primera vegada s'ha proposat un model conjunt, pactat i alternatiu de TVV arran de la proposta de la plataforma 'Sí a RTVV'. Però, al PP valencià, no li interessa ni un model de televisió a la gallega. Al País Valencià es farà la televisió que manen directament des de Madrid i això serà encara més desastrós i letal.


Sense TV3 i sense TVV la nostra llengua ho té molt magre. Els valencians som inesgotables i no hem deixat de parlar la nostra llengua i d'ensenyar-la als nostres fills i filles, però sense els dibuixos del Super3 o del Babalà ens serà francament complicat d'explicar que el valencià és alguna cosa més que una matèria que entra a examen.


TVV ha fet fallida, sí. Però els seus espectadors continuen a l'espera.


Francesc Felipe (bloc)

Editorial