Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Opinió

 

1/73>

Enric Nomdedéu

04.06.2012

Volíem ser Silicon Valley i ara ens volen convertir en Las Vegas

Nosaltres volíem ser Silicon Valley, ens van dir que ens tocava ser Califòrnia i ara ens volen convertir en Las Vegas. És indignant. Fa un mes i mig la Diputació de Castelló va presentar un caríssim pla estratègic de turisme. No en digué res, d'això. I dissabte el president de la Diputació afirmà que aquest projecte passava a ser prioritari, objectiu número u.


A què juguem? S'ha molestat ningú a repassar xifres oficials? Las Vegas i Nevada, els dos 'estats casino' dels EUA, tenen el PIB més baix del país i la taxa de desocupació més alta. En revenja, tenen un dels índexs delictius més alts de tots els EUA. Delinqüència associada amb el tràfic de blanques, amb la prostitució, amb el tràfic de drogues. Una criminalitat altíssima. El president Fabra aposta, mai millor dit, per això? Per convertir el nord del País Valencià en el bordell del sud d'Europa?


Mentre es parlava de Barcelona o de Madrid, ja es van fer públics els estudis que demostraven que les xifres d'ocupació proposades eren absolutament inflades, que no es corresponien amb l'ocupació, de baixa qualitat, proporcionada en uns altres projectes similars.


Francament, no sembla que la idea tinga gens de consistència. Presentar aquest projecte poques setmanes abans de la decisió final és una mostra d'improvisació, que no és acceptable, perquè es tracta del nostre futur econòmic. Exigim una miqueta de rigor.


I a sobre, Eurovegas! Va, home, va! Si allò que volen és que l'únic futur de la meua filla siga de ser crupier de 'macarres' amb collarets d'or aconseguit vés a saber com, ja els dic ara que no.


Enric Nomdedéu,
portaveu del Bloc a l'Ajuntament de Castelló i a la Diputació.

Editorial