Opinió

 

1/73>

Quim Torra

01.05.2012

Quim Torra: 'El poble ja es va separant d’Espanya'


En aquests moments, desenes de famílies catalanes practiquen, tranquil·lament i pacíficament, el #novullpagar. Diumenge els cinc de casa ja vam estrenar-nos. Em va agradar que hi fossin els fills, al cotxe, al peatge de Vilassar. Aquesta lluita, la de la llibertat de Catalunya, és i serà la seva lluita també.


Des del primer moment he entès aquesta acció com la lògica decisió d’una societat completament exhausta, desolada, tipa de l’explotació colonial que sofrim. Una protesta lluminosa i alegre, fresca, que s’equivocarà qui vulgui instrumentalitzar o dirigir contra no sé què, perquè senzillament aspira a tornar a posar al lloc més alt el valor de la dignitat nacional. No es tracta de deixar de pagar, es tracta d’exercir la dignitat.


En vindran més: RENFE, AVE, insubmissió fiscal. Potser oficialment encara no és així, però el poble sí que ja es va separant d’Espanya. Som davant una primavera cívica que avançarà imparablement. #novullpagar? Em sembla que és la decisió més assenyada que es pot prendre quan el teu país corre el risc de caure per l’abisme.



Quim Torra, advocat i editor (@quimtorra)

Editorial