Opinió

 

1/73>

Blanca Rivas

29.03.2012

Blanca Rivas (CGT): 'Fins que no ens adonem que el sistema no funciona sense nosaltres no ens tindran en compte'

La vaga d'avui és un pas per a dir que no estem d'acord ni amb la reforma laboral ni amb tota la política de retallades que es duen a terme. És una jornada de lluita, però no pas l'última. Avui sortim al carrer i demà continuarem treballant fins que no aconseguim que deroguin la reforma i canviïn de política.


Nosaltres no negociem aquesta mena de reformes. Per això tenim una convocatòria pròpia que parla de derogació, perquè és evident que és una contrareforma que va contra tots els principis del dret laboral i no hi ha opció a negociar. La reforma no és negociable: el text s'ha de suprimir completament, i tot allò que es pugui preveure en matèria laboral ha d'anar en sentit contrari al que es preveu.


La CGT fa temps que treballa i prepara la vaga, que lluita contra les retallades de bracet amb els moviments socials. El nostre projecte és de continuar caminant, de continuar sumant gent i esforços fins que no s'adonin que ens han d'escoltar. El nostre camí és el de sempre, accentuat amb el començament de la crisi. I continuem treballant. Però fins que no ens adonem que el sistema no funciona sense nosaltres, fins que la gent no digui que ja en té prou, no hi haurà manera de demostrar-los que ens han de tenir en compte. Si el president del govern espanyol es pot permetre de dir que no farà cas de la vaga és perquè encara no ens hem cregut que podem aturar-ho i que, sense nosaltres, ells no funcionen.


Blanca Rivas, membre de la Secretaria Jurídica de la CGT
(Opinió telefònica recollida per VilaWeb)


Editorial