Opinió

 

1/88>

Andreu Barnils

04.05.2014

Benvolgut Josep Ramon

Benvolgut Josep Ramon: He vist que com a portaveu de Societat Civil Catalana divendres havies fet aquestes declaracions: 'Esquerra Republicana no és esquerra. ERC és feixisme pur. És allò que va ser el carlisme. On és situada físicament la gran força d'ERC? A Solsona. A Berga. Jo no dic que la gent de Solsona i Berga siguin feixistes. No ho dic pas, això. A més, el meu pare és de Berga. En aquestes poblacions, Solsona, Berga, a la Catalunya interior, és on mana ERC.'


Benvolgut Josep Ramon: Sàpigues que els feixistes van afusellar Lluís Companys, president d'Esquerra Republicana de Catalunya, l'any 1940 a Barcelona. Hitler els hi va ajudar. Per una altra banda, ERC va obtenir l'espectacular xifra de 0 regidors al consistori de Berga a les últimes eleccions municipals. Dius que a Berga mana ERC?


Et felicito, fill.


Benvolgut Josep Ramon: No es pot dir que carlisme i feixisme siguin la mateixa cosa. Depèn. Hi ha una branca del carlisme que és molt d'esquerres, autogestionària... i va a favor de la independència de Catalunya. En canvi, hi ha carlins amb vinculacions feixistes. Carlins com Javier Barraycoa. Precisament l'home amb qui tu has fundat Societat Civil Catalana.


Et felicito, fill.


Benvolgut Josep Ramon: No sé si saps per on vaig, però t'ho resumiré: aquí, feixista, ho deu ser ton pare. I t'ho demostraré. Ton pare es diu Josep Maria Bosch i Espinet, i és l'home que va pagar durant anys i anys una missa en honor de Francisco Franco a l'església de Santpedor, tal com informa el diari Regió 7, darrer paràgraf. Com deus saber prou bé, l'home també es va presentar per Fuerza Nueva a les eleccions de l'any 1980. Anava, per cert, de número 36 (al final de la pàg. 696 d'aquest curt pdf). I finalment, anys més tard, es va presentar pel partit racista Plataforma x Catalunya (poseu al cercador 'Espinet' en aquest pdf).


En fi, benvolgut Josep Ramon, si volies denunciar que hi havia catalans feixistes, deixa estar ERC i denuncia ton pare. Això sí, aleshores oblida't de 'et felicito, fill'.


Et saluda atentament,


a.


PS: L'entrevista sencera és molt interessant de mirar. Més enllà de l'estirabot, que com veus he trobat lamentable, dius coses inaudites en el camp de l'unionisme. Defenses la llengua catalana com ningú, per exemple, i dius que 'l'independentisme és majoritari i fa les coses ben fetes'. T'ho agraeixo. Això també t'ho volia dir. Moltes gràcies.

Editorial