Opinió

 

<70/169>

Vicent Partal

04.02.2012

Chacon: ara l'alcaldia d'Olula del Rio?

Finalment, diuen que ha estat una sorpresa: Carme Chacon ha perdut per poc les eleccions a la secretaria general del partit socialista espanyol. Ha aconseguit de partir el PSOE per la meitat, però no n'ha tingut prou i ara tot és demanar-se què passarà, que farà?

Fa temps, va dir que encara que perdés provaria de ser candidata al govern espanyol, però, amb la crispació que ha portat al congrés del PSOE, sembla que li serà difícil. Això que ha passat, i com ha passat, és una terrible notícia, no tan solament per a ella, sinó també per al PSC. I encara més pel perfil durament espanyolista que Rubalcaba sembla que vol imposar.

Ara, per a Carme Chacon tornar a Catalunya no serà fàcil. I no ho serà perquè seria posar els socialistes catalans d'una manera que no es poden permetre: contra el nou secretari general. Tampoc no ho serà perquè en aquesta campanya ella ha menyspreat el seu país d'una manera insòlita. Tant que fins i tot militants socialistes li retreuen el 'numeret' d'Olula del Rio: el gest de voler fer-se perdonar que és catalana.

Però, ben mirat, aquest podria ser un futur brillant: com li aniria una alcaldia?

Mail Obert