Opinió

 

<69/169>

Vicent Partal

13.01.2012

Mosso: és a mi que em fas mal

Estic estupefacte. Alguns sindicats dels mossos d'esquadra, bàsicament els que corresponen a UGT i CCOO, han decidit avui exigir l'ús a tot arreu del castellà. Volen que el govern els parle en castellà i pretenen parlar-nos a tots en castellà. Un dels seus representants ha arribat a dir que 'com que a Interior li farà mal la llengua, anem a per la llengua', sense adonar-se'n, supose, que si van contra la llengua van sobretot contra tots els ciutadans d'aquest país.

És molt més que lamentable aquesta actitud dels sindicalistes. En primer lloc perquè perden tota la raó que podrien tenir. La xarxa ha tremolat d'indignació i no sé imaginar-me qui els defensarà a ells després d'això. Si són tan insolidaris amb els ciutadans com per fer-nos una cosa així com volen que els defensem en les seues reivindicacions? Que no saben que el català no és una opció amb la qual fer brometes? Que no saben que abans d'ells hi havia una altra policia que ni tan sols acceptava que poguérem adreçar-nos a ells en la nostra llengua? Que no saben que estan al servei dels ciutadans?

El més preocupant de tot, però, és el que amaga aquesta actitud. Perquè aquests portaveus dels sindicats (vegeu la conversa sostinguda amb aquest diari) identifiquen el català no com la llengua dels ciutadans als quals serveixen sinó com la llengua d'uns polítics nacionalistes. I la llengua no és de CiU i Artur Mas. Això precisament és una falsedat intolerable i una manipulació ideològica escampada per l'extrema dreta espanyola. Més que preocupant per tant.

Perquè per si aquests sindicalistes no ho saben, el català també és la meua llengua. No sé si amb el seu gest el conseller se sentirà ofès però jo em sent profundament maltractat per una gent que hauria de defensar els meus drets i que fent aquesta ximpleria els aixafa.

Mail Obert