Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

17.09.2012

D'on ixes tu, Navarro?

El màxim dirigent del PSC, Pere Navarro, ha fet aquesta setmana dues declaracions tan sorprenents que costa d'imaginar que siguen autèntiques. De primer, allò d'inventar-se que els assistents a la manifestació de l'Onze de Setembre no érem independentistes. I ahir a la Festa de la Rosa, que Catalunya estava trista. Trista? En quin món viu aquest home?


És molt preocupant que una persona amb una capacitat d'anàlisi de la realitat més que discutible siga el màxim dirigent del segon partit del país. Trista, Catalunya? Si precisament tothom ha destacat l'alegria i l'optimisme nascuts de la manifestació. I quan dic tothom, vull dir fins i tot els mitjans de comunicació pròxims al seu partit. És que no ha vist ni una imatge per televisió? És que no coneix ningú que haja anat a la manifestació i li l'haja contada? És que no ha vist ni una fotografia de la gent?


No sé si és que el primer secretari del PSC volia fer una facècia que no ha controlat, quan va dir això de la Catalunya 'trista i pobra', parafrasejant 'Els Segadors'. Però si és això que volia fer, se li ha girat en contra. I en tot cas, és un despropòsit. Oimés en un acte en què Rubalcaba ha ordenat al PSC d'enarborar la bandera espanyola per convertir-lo en paladí de l'espanyolisme al Principat.


Ja va ben arreglat, el PSC, amb aquesta deriva ultramontana que ha agafat, i amb les frases còmiques del seu primer secretari. Si s'hi esforça tant, potser sí que aconseguirà de desaparèixer del mapa...

Mail Obert