Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

17.03.2010

Laporta ataca La Vanguardia

Joan Laporta ha publicat al seu bloc una dura i documentada resposta a l'enquesta que diumenge va editar La Vanguardia. Com que hi som poc acostumats, que es parle tan clar com fa el president del Barça, la seua rèplica resulta especialment interessant.

L'enquesta que diumenge eixia en el diari del Grup Godó era molt desfavorable a una candidatura de Reagrupament amb Laporta i a Laporta mateix. Curiosament, una enquesta semblant de fa mesos donava diputats a Rcat i ara, en canvi, no n'hi dóna ni un, si s'ajunta amb Laporta, a qui reserva la màxima desconsideració com a dirigent polític.

Val a dir que, normalment, aquestes enquestes de La Vanguardia solen reflectir prou bé, en línies generals, l'estat del país, però tenen l'inconvenient de basar-se molt en les dades de vot d'eleccions anteriors i, com és fàcil d'entendre, en el cas de noves formacions, és difícil de poder-ne mesurar l'impacte.

Però és que, a més, hi ha la 'cuina', perquè sempre n'hi ha, de 'cuina'. És a dir, la confecció d'un discurs basat en les dades. I és ací on Laporta escomet clarament. Acusa el grup Godó d'haver-lo atacat sempre i recorda enquestes semblants, de quan es va presentar a la presidència del Barça, que no li atorgaven cap possibilitat ni una; enquestes que, evidentment, es van equivocar de ple. Més i tot: Laporta acusa amb noms i cognoms l'actual director del rotatiu i l'emplaça a explicar 'per què menysté, amb tanta contundència les accions i reflexions de persones i agrupacions que promouen els drets i les llibertats de Catalunya'. Que déu n'hi do.

El to del text és desconegut en aquest país, generalment reverencial envers el diari dels Godó, i indica una cosa claríssima: que Laporta se la juga i que està disposat a ser combatiu. No sé si ho hauríem d'entendre com una pista definitiva de les seues intencions...

(PD. En la seua rèplica Laporta revela més dades d'una enquesta que va encarregar, segons que va dir fa uns quants dies. Doncs bé, manifesta que un 17% per cent dels enquestats estarien disposats a votar-lo. També diu que diumenge anirà a l'assemblea de Reagrupament.)

Mail Obert