Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

19.04.2004

Zapatero ha fet el gest que calia

Després del bon sabor de boca que va deixar durant el debat d'investidura s'esperava un gest del nou president del govern espanyol. I aquest gest va arribar ahir diumenge amb l'anunci de la retirada, sense esperar res més, de les tropes espanyoles que hi ha a l'Irac. És una actuació magnífica. Un molt bon inici que ajuda a crear confiança. El gest que calia..
Després del bon regust que va deixar arran del debat d'investidura, s'esperava un gest del nou president del govern espanyol. I aquest gest va arribar ahir, diumenge amb l'anunci de la retirada, sense més dilacions, de les tropes espanyoles destacades a l'Irac. És una actuació magnífica. Un molt bon començament que ajuda a crear confiança. El gest que calia.
Segur que no ha estat un gest senzill. A Zapatero, té tota la raó política al costat. La seua pròpia raó política, atès que ho havia promès abans de l'atemptat de l'11-M. Però també la del parlament, on la setmana passada es va veure clar que sols el PP s'oposava a aquesta decisió. I la dels ciutadans, que hem demanat multitudinàriament aquest gest. Fins i tot gosaria dir que li fa costat la majoria dels europeus. Però, dit tot això, el gest no és senzill. I l'ha pres sense por, amb fermesa i amb serenitat.
La setmana passada vaig escriure un parell de mails oberts expectants i més aviat crítics sobre Zapatero. La seua manera de preparar el debat d'investidura i el seu discurs inicial em van resultar desconcertants i preocupants. Les respostes als grups parlamentaris i ara aquest gest de retirar les tropes sense dilacions i sense dubtes han canviat la meua opinió sobre el nou president del govern espanyol. Evidentment, sols és un gest, un de sol. I encara hi ha quatre anys al davant. Però aquest, exactament aquest, era el gest que calia. El gest que ens calia. Ben fet, sí senyor.

Mail Obert