Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

04.10.2014

Jo hi confie

La setmana que ho ha canviat tot acaba de la millor manera possible. La fotografia, les paraules, els gests, la complicitat d'ahir al vespre al Palau és la millor notícia imaginable. CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP mereixen el nostre aplaudiment i el nostre agraïment. 'Anem endavant i ho farem junts'. Sona a glòria, sona a victòria.


En aquest país on remuguem tant dels polítics avui cal reivindicar-los. S'ho han guanyat. Fan una feina molt difícil: canalitzar l'anhel popular i transformar-lo en un procés polític i jurídic vàlid. I ho fan en unes condicions particularment difícils --que posar d'acord des de la democràcia cristiana fins a l'anticapitalisme no ho és gens, de fàcil.


Ahir, tots junts, ens van dir que tirem endavant, que votarem el 9-N i que demanen una certa discreció per a fer bé una feina entrebancada per l'obsessió antidemocràtica de l'estat espanyol. Em sembla que la resposta necessària a això és dir-los que nosaltres confiem en ells.


Però no vull parlar per ningú més que per mi, encara que ja haja rebut prou missatges per a pensar que molts lectors de VilaWeb hi convenen. De manera que em limitaré a dir que jo hi confie. Que jo confie en Artur Mas, confie en Ramon Espadaler, confie en Oriol Junqueras, confie en Joan Herrera, confie en Joan Mena i confie en David Fernàndez. Confie en CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. I confie, per damunt de tot, en la unitat que han demostrat quan calia demostrar-la de veritat.


I com que m'han demostrat que puc confiar en ells em sembla raonable de deixar-los un marge de discreció perquè treballen tan bé com siga possible. Si algú vol veure fantasmes en la foto i en el sigil, no puc impedir-ho ni ho vull fer. Però si a serveix de res la meua opinió diré que estic molt content, que no veig cap raó per a no confiar en el futur immediat i que em sembla que aquesta setmana ha estat decisiva i la recordarem durant anys.

Mail Obert