Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

11.09.2013

Gaudiu de la història

En la vida de les persones poques vegades tenim la sensació d'escriure la història. De ser els protagonistes privilegiats d'un fet que els llibres dels nostres fills, dels nostres néts, dels nostres besnéts, narraran i recordaran com a excepcional. Avui ho viurem. Sens dubte,la Via Catalanamarcarà un abans i un després en aquest país. Sens dubte, d'ací a uns quants anys l'11 de setembre de 2013 serà recordat com un dia clau en el camí cap a la independència, com un tombant decisiu.


De manera que eixiu al carrer i gaudiu tots de la història. Amb els pulmons ben oberts. Gaudiu de les samarretes grogues que inundaran els nostres carrers, places i carreteres. Gaudiu de la mà que donareu i de la mà que us donaran. Gaudiu de l’alegria que s’encomana, del somriure de la gent, de les mirades còmplices. Gaudiu de la força indeturable que entre tots emetem, de la sensació alegre de saber-nos guanyadors. Gaudiu de la memòria dels qui no hi són i avui voldríem que hi foren, que no haguessen marxat mai. Gaudiu dels xiquets que no hauran de perdre temps mai més per defensar què són. I gaudiu dels vells a qui mai no podrem agrair tant i tant de temps com van haver de perdre simplement resistint. I doneu-los les gràcies, que sense ells no seríem ací.


Però gaudiu sobretot i per damunt de tot de la llibertat. De la llibertat amb majúscules. Avui, per unes quantes hores, sentirem clarament que aquest país serà un país lliure. El sabrem per unes quantes hores alliberat per la nostra unitat, per la nostra decisió, per la nostra voluntat de ser la majoria i construir un país més just i millor. 


Per això gaudiu i crideu sense vergonya i sense por per la independència d’aquest país. La mà amb la mà, el crit amb el crit, la samarreta amb samarreta. Del Voló a Vinaròs, avui ens manifestarem com aquell poble unit, alegre i combatiu que Vicent Andrés Estellés reclamava que fóssem. I això és un privilegi que la història ens ha regalat, és un honor que no podem deixar passar, és una enorme alegria que avui, si més no jo, no pense deixar escapar de cap de les maneres.


 


(Ja sabeu que +VilaWeb és la peça clau de la subsistència de VilaWeb. Agraesc, per tant, a tots els qui en formeu part el fet que ens permeteu amb el vostre suport econòmic de continuar eixint cada dia. Als qui encara no en sou membres us demane que ho considereu --i ací en trobareu més informació i la possibilitat d'apuntar-vos-hi.)



Mail Obert