Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

07.06.2013

Prudència

Demà l'Assemblea Nacional Catalana escollirà una nova direcció. Les eleccions es fan en un clima un pèl enrarit per unes certes divergències internes que no han arribat a ser gaire preocupants, però que no deixen de projectar una ombra de dubte sobre el funcionament i el paper públic de l'entitat.

Tinc la sensació que la immensa majoria dels membres de l'ANC no pensen precisament en aquestes eleccions, i això podria traduir-se en una abstenció alta. Em trobe molta gent que més aviat expressa desconcert per una discussió que no encaixa amb la tasca que cal fer, urgent i immediata. Demà veurem si això és tan solament una impressió o una realitat. La participació en la votació en serà un indicador claríssim.

Si és baixa, potser algú la farà servir per a criticar la situació actual del moviment i qüestionar-ne el paper. Espere que no passe, però si passa d'alguna manera ho hem d'entendre i assumir amb normalitat. Les baralles internes i les lluites pel poder sempre creen mala imatge i desvirtuen el discurs de les organitzacions que les viuen. I l'Assemblea, en aquest sentit, no en pot pas ser cap excepció.

Però la distorsió no pot amagar la realitat, ni hauria d'amagar-la. I per això avui, precisament, cal recordar que l'Assemblea Nacional Catalana s'ha guanyat a pols el paper destacat que té, perquè ha sabut connectar amb la realitat més profunda del país i l'ha sabuda projectar políticament amb una força inaudita. Ara, res no garanteix que això siga per sempre i, per tant, cal demanar molta prudència i encara més responsabilitat.

Mail Obert