Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

14.02.2013

I aquests que manen a Foment, qui són?

Foment farà avui finalment, sol com un mussol, l'acte contra el procés sobiranista que no ha abonat ningú més. Costa d'entendre però tan solament mirant qui hi ha al capdavant de la cosa en tindrem prou per a saber com és que aquest és el darrer reducte...


Us recomane que feu una ullada a la web de Foment. Si entreu a l'apartat dedicat al president, us sobtarà l'inici de la biografia (literal: 'rebesnét de Josep Ferrer i Vidal i besnét de Lluís Ferrer-Vidal i Soler, ambdós també presidents de Foment'). I no sorprèn gens de veure amb què Gay de Montellà es va guanyar els diners: ACESA, Abertis..., és a dir, el BOE. Ara consta com a conseller delegat d'Estram SL, una empresa que podríem anomenar familiar a la qual va entrar quan ja era en marxa. 


Continuem. El vice-president és l'incombustible Josep Manuel Basàñez, de SABA Aparcamientos. Ex-conseller amb Jordi Pujol, també va passar per ACESA. I això de SABA? La Caixa. És una empresa bàsicament de La Caixa que gestiona aparcaments, evidentment a base de pactes amb ajuntaments, sobretot. Una altra empresa dependent majoritàriament del poder polític i dels contactes.


La resta de vice-presidents, excepte en dos casos, representen organitzacions territorials. Les excepcions són interessants.


La primera excepció és Joan Gaspart, ex-president del FC Barcelona. La seua empresa hotelera, HUSA, té uns problemes terribles: acumula pèrdues de prop de quaranta milions d'euros i per a pagar les nòmines del gener cinc bancs li han hagut de fer el favor de no cobrar-li allò que els deu. No sé com ho ha aconseguit això.


L'altra excepció és Carmen Mur Gómez, d'Impulsió de Negocis SL. Què és això? Ni idea. Cerqueu al Google vejam si en trobeu cap informació. Jo no n'hi he trobada. I com que no en faciliten més referències no puc dir si és la mateixa Carmen Mur que es presenta al LinkendIn com a ex de Manpower. Ho ignore de veres. Manpower ja sabeu que és una d'aquelles empreses de subcontractació de personal. Alguna explicació deu haver-hi de tot plegat, però...


I això és tot. Ací s'acaba i aquesta és la gent que avui, després de veure com la resta d'empresaris en fugien com la pesta, faran un acte contra el sobiranisme. Representar no sé a qui representen però diguem que empresaris molt representatius, d'allò que es diu empresaris amb empreses potents creades per ells, no sembla que ho siguen.


I encara fet el repàs jo diria que fins i tot el problema que tenen no és bàsicament el sobiranisme. Més aviat és una altra cosa...

Mail Obert