Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

21.01.2013

Les pensions perillen... si ens quedem a Espanya

Ara resulta que tanta amenaça i tanta por que ens volen fer amb la independència, i els qui ja no podrien pagar les pensions són ells. L'estat espanyol, en una operació que ha deixat Europa perplexa, s'ha gastat pràcticament tot el fons de pensions de l'estat a comprar-se el deute que no vol ningú. El risc? Ben obvi: ara mateix l'estat espanyol ja no té diners per pagar cap imprevist de la Seguretat Social. Sou avisats!


El desficaci és dels grossos. Rajoy està disposat a fer què siga per no ser rescatat –perquè no el marque ningú de prop des de Brussel·les. I, com que els mercats internacionals de deute no veuen clar d'invertir-hi, literalment fica la mà a la caixa. La Seguretat Social tenia un clar superàvit d'anys enrere. El podia gastar en operacions d'inversió que per llei havien de ser molt rendibles. Tant hi fa, però. Com que poca gent volia comprar deute espanyol, el govern de Madrid ordenava a la Seguretat Social que en compràs, i vinga anar fent grossa la bola. Diuen els del PP que, com que el 2013 la crisi s'acabarà, no passarà res de res. Angelets...


Passarà que, quan la Seguretat Social ja no tinga ni un euro per a invertir en la compra de deute, el deute espanyol o no es vendrà o es vendrà a un preu literalment de ruïna. Amb la qual cosa tota aquesta faramalla organitzada per a fer veure que són el que no són se n'anirà a terra. I el deute creixerà i no hi haurà diners per a les pensions. Encara menys tenint en compte l'actual situació econòmica: com més gent hi haja sense feina menys diners tindrà la Seguretat Social i més falta farien els fons de reserva, aquests que s'han gastat.


És extraordinari que aquest personal encara es permeta d'amenaçar-nos.

Mail Obert