Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

22.12.2011

Algunes perles del govern Rajoy

El govern de Mariano Rajoy és ple de curiositats, si es pot dir així. Detalls insòlits, en el nomenament de l’entorn immediat, que defineixen un estil. Fem-ne un repàs.

L'únic ministre català ho és d'un àmbit totalment transferit: la policia espanyola tot just si actua al Principat. Vol dir això que hi ha posat un català que no pot fer de català o un català perquè faci sabotatge en català? El temps ho dirà, Però no passem per alt que el seu gran envit serà el final d'ETA.

Rajoy no ha nomenat cap ministre valencià, malgrat l'espectacle de l'altre dia. Cinisme? Cinisme avui o cinisme l'altre dia, quan va atacar Baldoví per haver denunciat que el País Valencià era un cau de corrupció? González Pons figurava en totes les travesses i és l'únic dels tres vice-secretaris del PP que no ha entrat al govern. No sembla casual.

Fent números, per cert, el 69% dels ministres de Rajoy són castellans; més concretament, el 46% són de Madrid. Que ningú no es confonga, ni hi haja cap mena de dubte.

En economia és on tot ressalta més. Rajoy hi ha posat de ministre el senyor que dirigia Lehman Brothers a Espanya, l'empresa que va desencadenar la crisi que vivim, quan va caure el 2008. I l'hi posa bo i sabent que tots els diaris del món ho destacaran immediatament, com va passar ahir al vespre. És que tant li fa o que volia justament això? I un detall que no es pot perdre de vista: va ser el nou ministre en persona qui va dirigir la col·locació de les famoses quotes participatives de la CAM, que avui no valen res.

A Medi Ambient resulta curiós que hi haja posat un senyor que reconeix que té accions en companyies petrolieres. És clar que, a Sanitat, hi ha posat una ministra, ex-muller d'un dels implicats en el cas Gürtel. Ah!, i de ministre de Defensa un basc espanyolista que treballa en la indústria de l'armament...

Promet, sí senyor. Aquesta legislatura promet.

Mail Obert