Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

15.07.2011

Camps hauria de dimitir

El president de la Generalitat serà jutjat a la tardor per suborn impropi. Seurà davant un tribunal popular que decidirà si el jutge Flors té raó quan opina que la trama Gürtel va pagar els ja famosos vestits.

La portaveu del govern, en la conferència de premsa posterior a la reunió del Consell, s'ha refugiat en la ridícula argumentació segons la qual els vots dels ciutadans fan bo el president. És un silogisme que no s'aguanta. Vol dir la senyora Johnson que si el president fóra un assassí (per considerar un delicte altre) i el poble l'haguera votat, això invalidaria el delicte? És simplement ridícul.

El president Camps pot optar ara per anar al judici i aguantar. Hi té dret, no ho negaré. Però no estem en un moment en el qual puguem permetre'ns més desgovern encara. Camps fa mesos que s'amaga. Amb una excusa mèdica fins i tot es va amagar en campanya electoral. Què pretén ara? Amagar-se encara més mesos?

Camps sap, a més, que el jutge Flors ha regirat les proves fins a estar molt convençut del pas que dóna. És evident que cap jutge s'atreviria a dur a juí un president sense tenir proves molt més que contundents del delicte. Per tant, té més probabilitats d'eixir-ne condemnat que no salvat. I què farà aleshores? Si el condemnen no podrà continuar insistint amb teories curioses i haurà d'abandonar, vulga o no, la presidència. Paga la pena allargar això tot l'estiu?

Però hi ha, per damunt de tot, un argument al qual el president hauria de ser sensible. I és la dignitat del poble valencià. Ell no és ell només. Ell és la presidència. El primer dels valencians. I no meresquem que una persona amb ombres tan fortes sobre la seua honorabilitat use el títol de Molt Honorable.

Mail Obert