Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

26.05.2011

Els vots no netegen els delictes

No pots demanar decència a qui ni en té ni en vol tenir. Però ni que siga en nom de la responsabilitat, Camps hauria d'evitar-nos, a tots els valencians, la vergonya col·lectiva de veure'l exercir de president mentre jutgen, i segurament condemnen, tot el seu equip, els qui l'han portat al poder.

Perquè, el president Camps, la justícia l'acaça cada volta de més a prop. Tant, que dos dies després d'una victòria electoral, que no ho és tant com hi ha qui es pensa, els tribunals valencians han anunciat que assumien els dossiers que poden encausar la cúpula valenciana del PP per delictes electorals i fiscals, per corrupció.

Com a resposta, Camps pretén esgrimir, contra l'acció de la justícia, el vot que li ha atorgat una clara majoria dels valencians. Un argument cínic i absurd, perquè ell mateix sap que els vots no netegen mai els delictes, de ningú.

En aquesta campanya el president ha aparegut esquiu, espantat, violent fins i tot. La famosa hèrnia discal li serví per amagar-se quan en un poble l'esperaven els seus per aplaudir-lo, però també els altres per increpar-lo. I si bé la desfeta dels socialistes li ha permès fins i tot de guanyar un escó, una lectura atenta de les xifres aporta dades que han de ser preocupants per a ell i per als seus. Ha perdut vots, molts vots; molt especialment n'ha perdut a la ciutat de València. Un molt mal senyal, que ni la permanent manipulació de Canal9 no pot amagar.

El desgast electoral del PP és evident en eixe sentit i el seu personal més encara. Camps és una caricatura histriònica i mal traçada del que hauria de ser un president, i amb la cara demostra a cada aparició pública que ja sap que té la corda al coll i que és, simplement, una qüestió de temps.

Jo no sé si Rajoy s'atrevirà a anar a les eleccions amb Camps instal·lat al palau de Manises o si, com diuen els rumors, aprofitarà qualsevol excusa per apartar-lo del poder. Però sí que sé que el president és un personatge tòxic políticament. Una autèntica bomba de rellotgeria que camina implacable cap al punt d'explosió.

Mail Obert