Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

02.07.2010

Això s'ha acabat, xiquets

Em preocupa de fer-me pesat aquests dies. Però, quan el president del govern espanyol diu que 'ací s'ha acabat' la reivindicació autonòmica, em resulta massa sorprenent que hi haja polítics catalans que insistesquen a dir que no. Que no l'han entès?

Diu Zapatero que la sentència del tribunal constitucional ha posat el punt final al 'procés d'ampliació de la descentralització política' i al 'reconeixement de més identitat de Catalunya'. I per si n'hi ha que són durs d'orella i no l'han sentit, ho remata afirmant que la sentència 'dóna per acabat el procés de negociació de l'autogovern de Catalunya'. Es pot dir més alt, però no més clar. S'ha acabat, xiquets, s'ha acabat. Això és tot. Finito. Non plus ultra.

Tenim sentència sobre la taula, tenim la ferma resolució del PP contra l'estatut i ara la del PSOE. S'ha acabat. S'ha acabat el procés de negociació de l'autogovern de Catalunya. Ho diu ben clar i s'entén. I contra el constitucional i el noranta per cent dels diputats del parlament espanyol encara hi ha qui pretén fer-nos creure que resta una darrera oportunitat. Que fem cara de babaus, nosaltres?

Mail Obert