Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

07.04.2010

Al Cabanyal, un petit detall

Va ser brutal l'escena d'ahir al matí. El desallotjament salvatge de tres cases al Cabanyal a cops de porra i excavadora. Indignant. Però hi ha un petit detall que no es pot passar per alt: les porres, les grosses, eren de la policia que controla el delegat (socialista) del govern espanyol de la 'comunitat valenciana'. Atupaven fins i tot els seus, això sí...

La violència amb què l'alcaldessa de València respon a la resistència dels veïns del barri és inusitada. Segurament que ahir també volia tapar mediàticament el ressò del cas Gürtel, com va fer submisament Canal9. Però els forts cops de porra eren de la policia comandades pel PSOE. Hi van desplegar, de primer, la municipal, una policia municipal estranyament violenta i violentada. Però, quan la cosa esdevingué difícil, van entrar a pegar els policies de blau.

No dic que el delegat del govern hagués de desoir la demanda de l'ajuntament. No. Però segur que podia haver controlat el grau de violència dels seus homes. I no ho va fer. I dit això, també diré que, si ara és evident que el cas Cabanyal ha esdevingut una bandera contra el PP, no estic segur que, en unes altres circumstàncies, el PSOE local no haguera actuat més o menys com fa l'alcaldessa.

La memòria és important, en aquest sentit, i faríem mal fet d'oblidar també que la llei que ha permès tots els desgavells urbanístics al País Valencià, inclòs aquest, té l'origen en un conseller socialista que es deia Burriel. És cert que els socialistes van ser prudents a l'hora d'aplicar-lo..., o potser ens ho sembla en vist de la voracitat del PP. Però ara, quan veig que volen utilitzar la crispació del barri per recuperar un escó més o menys, no puc deixar de passar vergonya per altri i de sentir-me cansat. Vergonya per ells i cansat d'ells. Que d'ells era la llei i d'ells és la policia.

Mail Obert