Opinió

 

1/169>

Vicent Partal

04.03.2010

Si servís per aprendre'n...

Fa entristir això de la Universitat de València. Dos candidats que representaven d'alguna manera el nacionalisme progressista competien en les eleccions rectorals. L'un per l'altre s'han anul·lat i tots dos han anat a parar a fora, ja a la primera tanda. Si servís per aprendre'n...

Ahir tots dos feren una autocrítica sincera a VilaWeb. Però el cas és que, en la segona tanda de les votacions, que serà el dia 9, no hi haurà cap representant del sentiment que ha estat majoritari en la universitat valenciana durant dècades. Els vots sumats de tots dos sobraven per ocupar el primer lloc. Els vots dividits els han deixats en el tercer i el quart.

És veritat que hi ha més raons i errades tàctiques. Però, per als qui ens ho mirem de fora estant, és molt visible i punyent que la divisió els haja perjudicats tots dos. La idea que un dels dos passaria, indiscutiblement, i que l'altre li faria costat, com si foren unes primàries, era bona. Però la realitat s'ha demostrat més dura que no semblava. I per desgràcia és una gran lliçó. Ep!, no solament en la Universitat, ni solament a València!

Mail Obert