| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 24 d'abril de 2024


dimarts, 8 d'abril de 2008
>

L'Hospitalet remodelarà les zones verdes que no es puguin regar amb aigua freàtica



R.M.B.. L'Hospitalet de Llobregat

L'Ajuntament de l'Hospitalet està estudiant la remodelació de les zones verdes que no es poden regar amb aigua freàtica, ja que el consistori ha establert que el 100% de les zones verdes i els parcs s'han de regar amb aigües subterrànies, i se substituiran les plantes que necessiten més aigua per d'altres de més resistents i, fins i tot, per pedres o escorça per evitar el reg.

A l'Hospitalet hi ha quatre parcs que tenen dipòsits d'aigua freàtica –Can Buxeres, la Torrassa, Can Cluset i les Planes–, i des d'aquests punts es distribueix amb sis camions cisternes per regar altres parcs i zones verdes de la ciutat. El futur parc de Can Rigal i la zona urbana de la Porta Nord tindran un sistema propi de reg que provindrà d'un corrent d'aigua subterrani, la mina de Can Rigal. A la plaça Europa i a la nova urbanització de la Granvia s'hi ha plantat un tipus de gespa de l'espècie Zoysia, que té un creixement més lent i necessita poca aigua. Aquest espai es rega també amb aigua subterrània, i també la utilitza el servei de neteja municipal. Les zones verdes de nova creació han de preveure la plantació d'espècies amb poques necessitats hídriques i garantir el reg amb aigua subterrània.

L'Ajuntament ha creat la Comissió Municipal per a la Gestió i Seguiment de la Sequera, en què treballen coordinadament les àrees municipals de Medi Ambient, Serveis Municipals, Planificació i Economia, Governació i Secretaria.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Expedient a Sant Just per regar un jardí

>Els alcaldes d'ERC a l'Ebre reclamen en un manifest la dimissió de Baltasar

>Tortosa rebutja el transvasament del Segre però evita demanar la dimissió del conseller

>Un particular ofereix gratuïtament la quantitat d'aigua que Tarragona o Reus preveuen enviar a Barcelona

>El govern aposta pel transvasament del Segre comprant l'aigua als regants de l'Urgell

>Montilla i Mas, pendents de l'Estat

>Aigua d'una mina oblidada

>El PSOE obre la porta al Roine

>La sequera obliga Barcelona a reduir a un cop per setmana la neteja al centre

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.