| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dissabte, 8 de març de 2008
>

ETA trenca la campanya



revista de premsa

TONI DALMAU.

ETA ha posat punt final dolorós a la campanya electoral de la manera en què ho sap fer: a sang i a foc i contra un objectiu fàcil, sense escorta i sense càrrec institucional ni polític. L'exregidor socialista d'Arrasate Isaías Carrasco era una persona normal que en una etapa de la seva vida havia treballat pel seu poble des d'una sigla política. I és en la decisió dels etarres de convertir en objectiu aquesta normalitat on el terror agafa la seva major dimensió. El missatge d'ETA ha tornat a ser clar: tothom que hagi tingut relació amb determinats partits, independentment del lloc que ocupin o hagin ocupat, pot ser víctima potencial d'aquesta mal anomenada lluita armada.

Ahir al vespre ja començaven a aparèixer a les versions digitals dels diaris les primeres opinions sobre l'atemptat. Enric Juliana, a La Vanguardia , escrivia: «Com en una tragèdia grega, la democràcia espanyola sembla condemnada a un destí: dirimir-se sota l'ombra de la violència. Sota el sabre militar, sota la pistola del cinisme nacionalista, o sota la motxilla explosiva del fanàtic de l'Islam.» Segons Juliana, tot hauria anat millor al llarg de la legislatura si Zapatero «no hagués arribat a la conclusió que podia negociar el final d'ETA sense el concurs del principal partit de l'oposició» i si la direcció del PP «no hagués arribat a la conclusió que sota cap concepte es podia permetre que el PSOE posés fi a ETA».

Alguns columnistes consideren que no s'hauria d'haver suspès la campanya. Així ho afirmava ahir Eduardo San Martín a l' ABC , segons el qual «la millor resposta als terroristes és que tothom es comporti com si res hagués passat». «També els partits. [...] Jo no hauria suspès la campanya. No podem donar-los aquesta satisfacció. [...] Però ja és tard. Hem tornat a emetre un senyal equivocat.»

A l' Avui , Salvador Cot també es manifestava d'una manera semblant: «Al marge de la mort d'una persona, de la tragèdia d'una família més, les societats espanyola, catalana i basca haurien de re flexionar i exigir als partits que les representen que no se suspengui la campanya electoral. Ni per la mort d'Isaías Carrasco, ni per la de les dones que s'han enterrat aquests dies. La democràcia comet errors, però no pot ser tan vulnerable.»

A les webs dels diaris del País Basc no hi havia encara ahir al vespre columnes d'opinió sobre l'atemptat i, sorprenentment tampoc s'havien actualitzat la majoria dels blocs lligats als rotatius d'abast estatal.

Pel que fa als diaris exclusivament digitals, destaca la columna de Javier Valenzuela a Elplural.com , que, a més de demanar que es vagi massivament a votar, carregava contra el fins ara president de l'AVT, José Alcaraz, contra els dirigents del PP i contra els periodistes de la brunete mediàtica per tot allò que han dit contra Zapatero i els socialistes. «El PSOE ha estat i, com veiem, és una de les principals víctimes col·lectives del terrorisme etarra.»



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Es manté l'acte pel dret a decidir tot i la desautorització de la junta electoral

>ENQUESTA

>El canvi climàtic en campanya

>ETA precipita el final de la campanya matant un exregidor socialista a Arrasate

>Atemptat a l'abstenció

>Ibarretxe condemna la «salvatjada»

>ANB no ho condemna

>Zapatero diu que la democràcia no admet reptes de qui s'enfronta als seus principis

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.