| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 25 de maig de 2024


dissabte, 20 d'octubre de 2007
>

Impulsen una xarxa de bars de trobada per reforçar el voluntariat lingüístic

Personalitats i associacions també participaran en aquesta campanya, que pretén desestacionalitzar el programa

Lluís Sais.. Alcalde de la Bisbal

GEMMA ARCHÉ.
Amb la participació de bars, associacions i personalitats reconegudes, el Consorci per a la Normalització Lingüística ha volgut donar un nou impuls al Voluntariat per la Llengua. Aquest programa, que des del 2004 abraça tot el territori català, posa en contacte un immigrat amb un catalanoparlant perquè mantinguin una hora setmanal de conversa. L'objectiu és que els aprenents puguin utilitzar el català en la vida quotidiana i que els voluntaris amb els quals es troben s'adonin que no han de canviar necessàriament d'idioma per dirigir-se a un nouvingut. Fins ara es feien coincidir les edicions del programa amb els cursos de català que organitzava la Generalitat, però aquest nou impuls pretén desestacionalitzar les edicions perquè el programa tingui una aplicació permanent.


+ L'Ernest i en Herbert, que han establert una amistat. Foto: LLUÍS SERRAT

Fomentar l'ús del català en les relacions personals és el principal objectiu del Voluntariat per la Llengua, un programa que vetlla per canviar el mal ús de l'idioma que sovint fan els catalanoparlants. És una eina que, lluny de voler substituir els cursos de català, facilita un espai per parlar-lo amb fluïdesa i, alhora, donar a conèixer la cultura catalana als immigrats. Perquè, a part de les deu hores de conversa obligatòries entre les parelles lingüístiques, la relació dels aprenents amb els voluntaris i les activitats que complementen el programa permeten als nouvinguts endinsar-se en la cultura catalana. El Voluntariat per la Llengua és, doncs, una eina de participació ciutadana que permet la cohesió social.

Actualment el programa s'aplica a tot Catalunya, i a les comarques gironines hi ha divuit serveis que gestionen les edicions de les seves localitats. Amb aquesta consolidació, la Generalitat creu que és el moment de donar-li un nou impuls que permeti reforçar-lo i revitalitzar-lo de manera significativa. I per això ha impulsat una campanya i ha augmentat els recursos humans i econòmics que hi destina.





- Lluís Sais

(la Bisbal)


- Josep Trias (Blanes)
- Josep Sala (Forallac)
- Xavier Crespo (Lloret de Mar)
- Lluís Sacrest (Olot)
- M. Teresa Ferrés (Palamós)
- Magda Casamitjana (Roses)
- Roser Bagué

(la Tallada d'Empordà)




 NOTÍCIES RELACIONADES

>Més enllà de les deu hores

>«El català ha de ser la nostra llengua social»

>Alcaldes voluntaris

>L'objectiu: arribar a les 650 parelles

>Impuls al Voluntariat per la Llengua amb la incorporació de bars, entitats i personalitats

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.