| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 19 de maig de 2024


diumenge, 5 de novembre de 2006
>

El president valencià creu que la pluralitat del nou Parlament català «no és un bon sistema»

El president valencià diu que prefereix l'estabilitat de les gran majories

E. ORTS. València
Era previsible que el PP valencià acollira amb certa satisfacció la pèrdua de cinc escons per part del PSC a les eleccions catalanes, però no que la formació conservadora i, en especial, el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, valoraren com una mala notícia la pluralitat amb què ha quedat configurat el nou Parlament. «Les democràcies necessiten parlaments estables. La fracció partidària no és un bon sistema. Hi calen majories serioses», va declarar Camps, de viatge pels EUA.


+ Francisco Camps, de viatge oficial per Chicago i Detroit. / Foto: EL PUNT

Mentre en el Parlament conviuran a partir d'ara sis formacions polítiques, cap d'elles sense majoria absoluta, a les Corts Valencianes només hi ha representats tres partits, dos dels quals –el PP i el PSPV-PSOE– concentren el 93 per cent dels diputats. Per a Camps, la segona opció és indubtablement la millor.

«No volem que això ocórrega al Parlament valencià. Els ciutadans no saben qui ha guanyat i qui no. La Comunitat Valenciana disposa d'un Parlament estable, un govern que té la majoria i una oposició que fiscalitza el govern. Els parlaments estables són els que donen prosperitat», va declarar Camps des de Chicago.



SUPORT ALS COMPANYS
En canvi, el president valencià es va felicitar pels resultats del PP català. «Representa l'opció de moderació, de seriositat i d'aposta per una Catalunya potent i forta dins d'Espanya. El PP ha realitzat un gran treball de constitucionalitat», va destacar Camps, que no ha mantingut cap contacte oficial amb el govern català des que presideix la Generalitat.

El seu vicepresident, Víctor Campos, va advertir que el govern valencià «es mantindrà alerta» perquè la negociació del pròxim executiu català «no perjudique els valencians». «Ens preocupa saber si el president Zapatero va a pagar algun preu polític una vegada més i si va a oferir privilegis i inversions [al nou govern català]», va manifestar Campos.

A menys de mig any de les eleccions autonòmiques al País Valencià, el PP va convidar el candidat del PSPV-PSOE, Joan Ignasi Pla, a tenir ben present el «càstig» a «la política de Zapatero» a Catalunya. «Pla segueix la mateixa estratègia i consolidarà el PSPV com el partit de l'eterna oposició», va pronosticar la secretària general del PP valencià, Adela Pedrosa.

La valoració de les eleccions catalanes per part dels socialistes valencians ha sigut ben discreta. Només el secretari d'organització del partit, Vicent Sarrià, n'ha fet una lectura: «Estem satisfets perquè més de la meitat dels electors catalans han donat suport a les candidatures d'esquerra i per tant al govern tripartit. Els socialistes catalans continuen sent la força majoritària que articula el progrés a Catalunya», va assenyalar Sarrià.

Per a Esquerra Unida-PV, força que aquest cap de setmana celebra una assemblea decisiva, el resultat de les eleccions representa una «aposta dels ciutadans pel tripartit». La coordinadora de la formació,

Glòria Marcos, va destacar el creixement d'Iniciativa-EUiA i va mostrar la seua preocupació per la baixada de la participació. «Denota un ambient viciat», va dir.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>El jorn de la castanyada

>El Bloc no entra a les Corts tot i doblar a Castelló el percentatge de Ciutadans

>Carod no descarta un govern nacionalista amb Mas però prioritza un altre tripartit

>LES FRASES

>Paraules superades pels fets

>Un Parlament més jove i amb més dones

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.