| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dissabte, 1 d'octubre de 2005
>

L'atzar va fer que tres gironins fossin els primers a votar de tots 135 diputats

Albert Riera, Irene Rigau i Maria Mercè Roca van obrir la votació pública i per crida

SALVADOR GARCIA-ARBOS. Barcelona
El nou estatut es va votar per crida d'un a un dels 135 diputats. Tres diputats de les comarques gironines van obrir aquesta votació pública i per crida. Dos representants de CiU, Albert Riera i Irene Rigau, van ser el primer i la segona. Maria Mercè Roca, d'ERC, la tercera.

El sorteig va propiciar que el diputat d'Unió Albert Riera fos el primer d'aquesta votació pública i per crida. A continuació, seguint l'ordre alfabètic, va clamar «sí» Irene Rigau, de CDC, i, després, Maria Mercè Roca. L'última de la llista era Elena Ribera, també d'Unió, però van acabar la votació els membres de la mesa, que eren cridats per la secretària segona de la mesa del Parlament, la també gironina Carme Carretero, diputada del PSC. D'altra banda, els caps de llista dels cinc partits que van obtenir representació per les comarques gironines al Parlament, van opinar sobre el nou estatut. Pere Macias, diputat al Parlament i senador per CiU, va declarar la seva satisfacció pel resultat, «malgrat haver perdut algun llençol». Joaquim Nadal, conseller de Política Territorial i Obres Públiques, va recordar que el nou estatut és una «reivindicació personal», ja que el 1995 en el seu discurs al Tinell, quan va ser candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, ja va proposar un gran pacte per iniciar el procés estatutari. Pere Vigo, d'ERC, i Lluís Postigo, d'Iniciativa, van coincidir a assegurar que mai no van patir pel rebuig i van reclamar unitat per negociar amb Madrid. El popular Manel Ibarz va defensar la millora de l'autogovern i del finançament, però va justificar el «no» per qüestions ideològiques i perquè el nou estatut no s'adiu amb el model de societat defensat pel PP.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>DIPUTATS PER GIRONA

>Maragall proposa «canviar» Espanya perquè accepti una relació bilateral amb Catalunya

>Mas exigeix a l'Estat que respecti «l'horitzó nacional i la idea de país» que fixa l'Estatut

>De Madre ven la reforma com una «abraçada» de Catalunya a una «Espanya fraternal i federal»

>Carod veu en l'Estatut l'última oportunitat de Catalunya per continuar dins de l'Estat

>Piqué denuncia que el nou text busca «afeblir els lligams entre Catalunya i Espanya»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.