| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 26 d'abril de 2024


dilluns, 2 d'agost de 2004
>

I la divuitena colla en el Concurs?

Una descoordinació manté la incògnita de la participació dels Bordegassos

G. S. . Tarragona
El Concurs de Tarragona ja compta amb la participació confirmada de disset colles castelleres, després que l'assemblea dels Xiquets de Reus aprovés la seva participació en el certamen, que tindrà lloc a la plaça de braus el pròxim 3 d'octubre. Un cop acabat el termini oficial per a respondre, però, no hi ha divuitena colla: els Bordegassos de Vilanova han estat convidats per nivell, però no han pogut celebrar una assemblea. Dimarts, la junta donarà una resposta.


A més de les quatre colles locals, que ja tenen adquirit el dret a participar en el Concurs, el Patronat Municipal de Castells va convidar les que cumplien el requisit establert per les bases (haver descarregat el tres de vuit o castell superior) i, a més, les colles que van completar l'any passat el carro gros. Entre les colles que ho decideixen per assemblea, els Xics de Granollers van aprovar la seva participació fa un parell de setmanes, mentre que els Xiquets de Reus ho van fer en l'assaig d'aquest mateix divendres per una majoria notable. No hi participaven des del 1998. Els Minyons de Terrassa, és clar, van declinar participar en el Concurs, i en el seu lloc el Patronat ha convidat els Castellers de Lleida. A més de les esmentades, Vella i Joves de Valls, Castellers i Xicots de Vilafranca, Capgrossos de Mataró, Castellers de Barcelona, Sagals d'Osona, Castellers de Sants, Castellers de la Vila de Gràcia i Nens del Vendrell prendran part en el Concurs. La llista, doncs, arriba als disset noms, quan en principi hi prenen part divuit. El motiu és que manca la resposta dels Bordegassos de Vilanova. El cert és que el Patronat Municipal de Castells no va enviar les invitacions fins al passat dilluns, només sis dies abans del final del termini per a respondre. La junta dels Bordegassos esperava aquesta invitació per a convocar l'assemblea -que generalment s'hi ha mostrat en contra-, cosa que ha de fer amb dues setmanes de temps. La colla comença ara les vacances, la qual cosa complica encara més la qüestió. Des del patronat es reconeix el retard en les invitacions, però també es recorda que els grocs entren en el Concurs per nivell i per tant no han d'esperar una confirmació oficial. La junta dels Bordegassos donarà demà una resposta.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Cornudella, 1979. Castellers a la recerca d'una colla

> El nou s'encareix

> «Que quedi clar, les bases no es fan en contra de ningú»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.