| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 5 de maig de 2024


diumenge, 27 de juny de 2004
>

Dos de set avellana al Mercadal

Els Xiquets de Reus completen la millor actuació de l'any en una diada castellera àgil, amb castells de vuit dels Minyons

G.S. . Reus
El dos de set descarregat pels Xiquets de Reus, el segon d'enguany, va ser ahir el castell protagonista de la diada castellera amb motiu de la festa major de Sant Pere. Els de la camisa avellana van arrodonir la seva millor actuació aquesta temporada amb el cinc de set i el quatre de set amb el pilar, mentre que les altres dues colles participants, els Minyons de Terrassa i la Jove de Tarragona, completaven la clàssica de vuit i castells de gamma alta de set, respectivament. Tot plegat, inclosos els pilars de comiat, en poc més d'una hora i un quart en una plaça del Mercadal que presentava un bon aspecte. La d'ahir també va ser la primera diada de festa major sense els Ganxets de Reus, que tampoc actuaran dilluns ni dimarts.


+ D'esquerra a dreta, tres de vuit dels Minyons de Terrassa, dos de set dels Xiquets de Reus i cinc de set de la Jove de Tarragona.  Foto: ABRAHAM SEBASTIÀ.


Una diada àgil, amb un nivell correcte, sense cap llenya i d'ambient agradable. Així va ser l'actuació d'ahir de festa major de Reus i així haurien de ser -però no són- moltes de les actuacions castelleres que es fan i es desfan per aquests mons de Déu. Una plaça -la del Mercadal-, objectivament de grans dimensions i a la que sovint s'ha considerat esquerpa pel que fa als castells, va mantenir al llarg de tota l'actuació un bon nombre d'aficionats i curiosos. En acabar la diada, una senyora d'edat fins i tot es va adreçar a un membre dels de la camisa avellana i li va preguntar: «Que no en feu més, de castells?» Avui en dia la pregunta més habitual a les places és: «Que no acabeu, ja?» Pel que fa a l'actuació pròpiament dita, la colla local, els Xiquets de Reus, van tenir en el dos de set, que van enlairar en segona ronda, el seu castell més important. Una canalla menuda i valenta va coronar el dos, que els reusencs van saber defensar en la descarregada, tot i que es tanqués per dalt i un dels quarts s'agenollés. El d'ahir era el segon dos de set de l'any, però els Xiquets aquest cop el van acompanyar amb el cinc de set i el quatre de set amb el pilar, arrodonint així la millor actuació de la temporada. Els Minyons de Terrassa van aportar a la diada els castells de vuit: un tres en el qual va debutar un segon i un carro gros, a més del dos de set. Els terrassencs es van reservar un possible intent de castell superior per aquesta tarda a Sant Cugat. Pel que fa a la Jove de Tarragona, va plantejar una actuació de circumstàncies -després de la desfeta de Sant Joan-, descarregant sense problemes el cinc de set, el quatre de set amb l'agulla i el tres de set. En acabar la diada, el cap de colla dels reusencs, Antoni Cano, va adreçar-se a la colla a la Melilla i els va prometre el quatre de vuit per ben aviat.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> L'inici del patronatge de sant Pere a Reus

> És més que «rock and roll», i m'agrada

> La fantasia de Gog i Magog sorprèn

> Sant Sebastià torna al seu lloc

> La joia salvada

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.