| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de maig de 2024


dimarts, 23 de setembre de 2003
>

Tres idees per començar a pensar com ha de ser el santuari del futur

Totes tres proposen una transformació radical de la zona

N.B. . Reus
Una gran pista de patinatge de formes gaudinianes, un complex cultural per sota del nivell del terra o l'embolcallament de l'edifici del santuari són les idees premiades del concurs internacional Reus Gaudí 2002, que l'Ajuntament va convocar per «inspirar-se» amb vista a la futura remodelació de l'àrea compresa entre la plaça de la Pastoreta i Misericòrdia.




L'originalitat i gosadia de les propostes presentades al concurs internacional Reus Gaudí 2002 va motivar que el jurat decidís concedir dos primers premis i un tercer. Un dels primers va ser Gaudí descobrir, redactat per un equip multidisciplinari de Barcelona, format pels arquitectes Neus Mateu i Quim Girbau i l'escultor Estanislau Roca. Les actuacions més agosarades del projecte se centren en la zona del Seminari Mercedari i darrere del parc del Santuari, on proposen construir un seguit d'equipaments subterranis: un amfiteatre de grans dimensions, un espai de lleure amb restaurants, bars i cinemes, un equipament amb biblioteca i sales d'exposicions i un aparcament també subterrani, però a cel obert. Realment espectacular és l'altre projecte que va merèixer el primer premi. Una proposta anomenada 25 de setembre, elaborat pels també barcelonins Àlex Giménez, Mar Santamaria i Eva Fernández, i que planteja embolcallar el santuari amb un altre edifici suspès; una mena de teixit metàl·lic sobre el qual es projectaria l'esbós del projecte que va fer Gaudí per reformar la façana del santuari. El volum posterior del mateix edifici es destinaria a espais i serveis per a les entitats de Reus, mentre que al Seminari Mercedari es crearia un eix esportiu amb diferents equipaments. Finalment, l'equip format pels artistes reusencs Francesc Vidal i Montserrat Cortadellas i l'arquitecte Oriol Llauradó van aconseguir el tercer premi amb SKT, una proposta que preveu, en grans línies, bastir una pista de patinatge elevada en posició central i una altra construcció en què hi hauria el servei de bar i de consignes, i sobre la qual es podria pujar per mirar les evolucions dels patinadors.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> LES PROPOSTES

> Ruta golfa del Masclet al carrer Pubill Oriol.

> MISERICÒRDIA 2003

> Antoni Gaudí i el santuari de Misericòrdia

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.