| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dimarts, 23 d'octubre de 2001
>

Relleu a Dosrius sense incidents

Josep Jo (PSC) recupera l'alcaldia en una moció de censura tranquil·la, en contrast amb la de fa dos mesos

Isidoro Hernanz (ERC) insinua interessos econòmics personals en el govern que li pren l'alcaldia

Jo és alcalde amb el vot de dos trànsfugues però rep el suport de la direcció comarcal del PSC

DAVID MARÍN . Dosrius
Josep Jo és des d'ahir al migdia alcalde de Dosrius. Recupera el càrrec que va perdre el 10 d'agost per una moció de censura. Ho fa amb les mateixes armes: una nova moció de censura gràcies a un trànsfuga del grup rival, en una operació preparada en secret des de l'endemà de perdre l'alcaldia. Al contrari que fa dos mesos, la moció de censura d'ahir es va votar sense incidents i tots els portaveus van poder parlar. Jo és alcalde gràcies a dos trànsfugues: Josep Maria Sagristà, al govern malgrat la decisió contrària de la candidatura amb qui va ser escollit, Progrés Municipal, i Manel Mora, de CiU. La direcció comarcal del PSC va fer costat Jo.


+ El comportament exquisit del públic va ser el protagonista de la moció de censura d'ahir, en contrast amb la sessió celebrada fa dos mesos.  Foto: D.M.
Ni crits ni insults. El relleu d'un govern per un altre va ser ahir un acte democràtic on tots els portaveus van poder explicar-se, tot el contrari del que va succeir dos mesos enrere. El públic que omplia la sala de plens, més d'un centenar de persones, va escoltar en silenci les intervencions de tots els portaveus i només es van expressar amb aplaudiments a un o altre bàndol. La correcció en les formes també la van mantenir els representats polítics del poble de Dosrius. Però les intervencions van estar carregades de duresa. Des del govern sortint CiU, ERC, i l'independent Francesc Caldés , l'alcalde Isidoro Hernanz (ERC), va posar fi al silenci dels últims dies atacant durament els seus rivals. Va insinuar que es van moure per interessos econòmics. Al regidor de CiU Manel Mora que ha abandonat el seu grup per donar l'alcaldia als socialistes Hernanz li va recordar que quan s'havia d'incorporar al seu govern, va trobar un obstacle en el fet de no de poder mantenir a la vegada el seu sou al casal d'avis amb el nou sou de regidor. Li va preguntar si amb el nou govern el PSC, i els independents Josep Maria Sagristà i Manel Mora ja ho havia resolt. A Sagristà li va recordar que tots dos negociaven pactar amb el PSC a principis del mandat, una de les demandes de Sagristà era augmentar en 50.000 pessetes mensuals el sou. També va acusar al portaveu socialista, Josep Maria Ribes, de posar reticències a entrar en política pel poc que es cobra. Amb aquests precedents, Isidoro Hernanz va preguntar al nou govern si havien solucionat aquests problemes i, per tant, «si pensa apujar-se el sou, amb quin import i quan ho farà». Els projectes de creixement desequilibrat i l'aturada del projecte de portada d'aigua potable al nucli de Canyamars van ser els altres dos punts de pes que el govern sortint va plantejar al nou. Des del nou govern, Josep Jo va justificar la moció de censura per la necessitat de «tornar el poble a la normalitat» i per «continuar els projectes iniciats» des de l'estiu de 1999, quan el PSC va formar govern amb Josep Maria Sagristà. Jo va augurar que ahir es tancava un cicle d'inestabilitat a Dosrius. El regidor independent Francesc Caldés va presidir el ple per ser el membre de més edat, i va provocar els dos moments de distensió de la sessió. En un d'ells, va explicar una recomanació que li havien fet: «que tots els polítics de l'Ajuntament de Dosrius vagin a Sant Boi».

 NOTÍCIES RELACIONADES

> L'absència dels dirigents

> LES FRASES

> Jo: «Manel Mora és la meva mà dreta»

> Dosrius. Relleu a Dosrius sense incidents

> Josep Jo recupera l'alcaldia

> «Dosrius no és el 'far west', la gent és sensata i pacífica si ningú la manipula»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.