| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 18 d'abril de 2024


diumenge, 2 de febrer de 2003
>

TV Mataró i «Mataró Report», guardonats en els Premis de la Comunicació Local

Per un reportatge sobre la història de la caserna de la Guàrdia Civil a la ciutat i per un article sobre avis centenaris

TERESA MÁRQUEZ . Mataró
Els reportatges L'havana 146, històries d'una caserna , de TV Mataró, i Centenaris , de la revista Mataró Report , van ser guardonats divendres a la nit en els Premis de la Comunicació Local, celebrada a la capital del Maresme. En concret van obtenir el Miramar al millor programa informatiu de producció pròpia i el Tasis Torrent al millor reportatge de premsa. TV Mataró també havia quedat finalista en l'apartat de ficció del premi Miramar amb El carrer de casa i, també com a finalista, la representació maresmenca es tancava amb Musical infantil , un programa conjunt de Ràdio Arenys de Munt i Ràdio Arenys de Mar, i Crònica emocionada , de Ràdio Premià de Mar. El pavelló Eusebi Millán va reunir prop de 600 professionals de la comunicació.


+ Foto de família dels premiats de Mataró en la XXII edició dels Premis de la Comunicació Local celebrada divendres a la nit a Mataró.  Foto: Q.P.
L'alcalde de Mataró, Manuel Mas, va ser l'encarregat d'obrir la nit de la comunicació amb un discurs que va centrar en la descoberta d'una ciutat «oberta i acollidora». Mas va fer un ràpid recorregut pels indrets més característics de la ciutat i va convidar els presents a gaudir-ne, sobretot a l'estiu, i «si pot ser durant les celebrades i cèlebres Santes». Els actors Jordi Díaz -el conegut Fede d'El cor de la ciutat- i Montse Vellveí -una actriu mataronina formada a l'Aula de Teatre- van ser els encarregats de dirigir l'acte i de deixar pas a les diferents intervencions. Com a contrapartida disposaven de dos titelles presentadors que a través de la pantalla de TV Titelles intervenien puntualment per donar a conèixer els finalistes dels premis o per fer breus entrevistes. L'entrega de premis Prèviament a l'entrega dels premis, els masnovins Chapertons van oferir un breu espectacle còmic. Muntatge que es va mantenir quan s'anunciaven els guanyadors. Per anunciar els finalistes de cada premi es va demanar la presència dels membres del jurat o d'altres periodistes. En aquest cas, van sortir a l'escenari l'home del trànsit de TV3, el mataroní Espartac Peran; la periodista de la COM Sílvia Cóppulo o el cap de programació de TV3, Francesc Escribano, entre d'altres. Els primers a rebre premi van ser els nominats en l'apartat de La Malla de noves tecnologies, que va anar a parar a mans del web de l'Ajuntament del Prat de Llobregat. Seguidament, l'Arrel de butlletins municipals va ser per a La Veu, de Montcada i Reixac. El Miramar al millor programa d'entreteniment va ser per a El magatzem, de Canal Reus TV, i els seus integrants van representar sobre l'escenari les particularitats d'un espai que basa el seu èxit en l'humor i el tracte directe amb els temes que desenvolupa. Escribano va ser l'encarregat de dir el nom del guanyador del premi Miramar al millor programa informatiu: L'havana, 146. Història d'una caserna, de TV Mat aró. El periodista de l'emissora local Pep Andreu va destacar que el premi el dedicava als protagonistes del reportatge i als vint anys de l'emissora, que els compleix l'any vinent. El Rosalia Rovira al millor programa de ràdio informatiu va correspondre a L'emissora municipal: voluntat de servei a la ciutat, de Ràdio Igualada, i el d'entreteniment, a El mercat, de Ràdio Altiplà. El reportatge Centenaris, de Mataró Report, es va endur el Tasis Torrent al millor reportatge informatiu. El director de la revista, Francesc Castanyer, va fer una menció especial dels protagonistes de l'article, la gent gran. La millor publicació va ser per a La Veu de l'Ebre. Finalment, la Diputació va atorgar el premi d'honor a tota una trajectòria en el món de la comunicació al veterà periodista Antoni Serra, que el va recollir de mans del president de la Diputació, Manuel Royes. Serra va fer un repàs dels anys de professió i va recomanar als joves periodistes sobretot que no perdessin la vocació, «el veritable esperit dels programes».

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Una festa correcta en una nit molt freda de gener

> ELS PREMIATS

> LES FRASES

> Mataró, capital de la comunicació local

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.