| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dijous, 4 d'octubre de 2001
>

L'oposició expulsa l'actual govern de Cabrils i ho justifica per les seves «males maneres»

Els regidors del PSC, ERC i PP faran alcalde el trànsfuga de CiU Joaquim Colomer en un ple previst pel 16 d'octubre

Acusen l'actual alcalde, Josep Grau (CiU), i la regidora Marta Garcés d'abocar el poble a una situació de desgovern

R. PALOU / L. JUANOLA . Cabrils
Els cinc regidors del PSC, ERC i el PP i el trànsfuga de CiU Joaquim Colomer van presentar ahir una moció de censura a l'alcalde de Cabrils, Josep Grau (CiU), que abandonarà el càrrec en un ple previst per al pròxim 16 d'octubre. Ahir, sense avís previ, els sis regidors de l'oposició van entrar una instància al registre on justifiquen la decisió per les «males maneres» i «l'aïllament» de l'actual govern de CiU, en minoria des del mes de juny passat, quan ERC i el mateix Colomer van decidir sortir-ne. La de Cabrils és la quarta moció de censura que es presenta a la comarca en l'actual mandat, després de les presentades a Sant Cebrià, Canet i Dosrius.

Sense avís previ, i després d'una última reunió que va durar fins a les tres de la matinada, l'oposició de Cabrils va presentar ahir al matí una moció de censura que posa data de caducitat al govern de l'actual alcalde, Josep Grau (CiU). El pròxim 16 d'octubre, els regidors Xavier Baylach i Diego Fernández, del PSC, Jaume Tolrà i Xavier Ayora, d'ERC, i Pilar Jiménez, del PP, faran alcalde el trànsfuga de CiU Joaquim Colomer. Així ho indiquen tots sis en el text de la moció que van entrar ahir al registre, i que fonamenten en la «incapacitat» de Grau per recompondre el govern, i d'articular «alguna proposta atractiva a la resta de regidors del consistori». L'actual equip de govern va quedar en minoria el 18 de juny passat, per la marxa de Joaquim Colomer a l'oposició. Aquell mateix dia, ERC renunciava al pacte que havia fet amb els convergents, i ho justificava per l'«hermetisme» de Grau i de la regidora Marta Garcés que, a la fi, és el principal dels arguments reflectits pels regidors en el text de la moció. Una negociació llarga Els incidents del mes de setembre passat, quan va aparèixer cremat un dels cotxes de Josep Grau i es van trencar els vidres del taller d'un dels regidors del govern, Albert Batista, juntament amb els dubtes d'última hora d'ERC, han estat els elements que han retardat la definició del nou cartipàs i, en definitiva, una moció de censura que ha trontollat per moments. Ahir, però, els futurs governants de Cabrils restaven importància a la durada d'unes negociacions que, diuen, han servit per estrènyer les relacions entre ells. «D'entrada, ens coneixíem molt poc», va subratllar Joaquim Colomer, el futur alcalde, que resta importància a la seva condició de trànsfuga. «Pot ser que m'expulsin del partit, però també que la secció local no ho vulgui», va emfasitzar el regidor, que compta amb el suport d'un sector de la militància de Cabrils. «De tota manera», va afegir, «no he pensat en el meu futur polític». La resta de participants en la moció de censura afirmen que no han rebut cap pressió dels seus partits i sí, en canvi, de l'actual govern, que va intentar fins a última hora obtenir algun suport per articular una nova majoria. Pilar Jiménez, per exemple, diu que va rebre trucades de Josep Grau fins dilluns al vespre.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> El futur govern de Cabrils fixa les prioritats però reconeix que encara no té fet el programa

> Rumors desmentits del CB Argentona

> El text de la moció de censura

> LA CRONOLOGIA

> LES FRASES

> EL NOU CARTIPÀS

> Cabrils. L'oposició expulsa l'actual govern de Cabrils i ho justifica per les seves «males maneres»

> Moció de censura a Cabrils

> «He tingut més desgast psíquic en aquests tres mesos que amb catorze anys al govern»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.