Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
L'hoquei sobre patins català

El triomf del Mundial B

Un esport molt arrelat

Preeminència europea dels clubs catalans


dijous, 25 de novembre de 2004
El 23 d'octubre Catalunya va proclamar-se campiona del Mundial B d'hoquei patins, cosa que li va permetre de classificar-se per al Mundial A, que es disputarà l'any vinent; la participació de la selecció catalana en aquesta competició depenia, nogensmenys, d'una formalitat: que la Federació Internacional de Patinatge (FIRS) ratifiqués el reconeixement de la Federació Catalana de Patinatge.

La federació catalana va atènyer el reconeixement provisional el mes de març, i és per això que Catalunya va poder prendre part en el Mundial B, la primera competició internacional oficial que disputava.

Sigui com sigui, la ratificació depenia del resultat de la votació que havia de fer-se a Fresno (Califòrnia, EUA) el 26 de novembre, en què hi havien de participar el centenar de federacions integrades a la FIRS; una ratificació, emperò, que no va produir-se perquè el comitè central de la FIRS va revocar dijous l'admissió provisional de la Federació Catalana de Patinatge (la Reial Federació Espanyola de Patinatge havia presentat recurs contra aquesta admissió).

Més encara, divendres l'assemblea de la FIRS va confirmar el rebuig a la federació catalana, enmig d'irregularitats de tota mena i després d'una votació caòtica.
  • ! Actualització el 27/11/2004 a les 07:44

El triomf del Mundial B


+ Els jugadors de Catalunya, celebrant un gol en el Mundial B de Macau.
Catalunya va guanyar el Mundial B d'hoquei patins, disputat a Macau (la Xina) d'una manera més que folgada: per golejada tot els vuit partits disputats, amb un total de setanta-vuit gols fets i un de rebut. La superioritat va manifestar-se fins i tot a la final, guanyada per 6 a 0 a Anglaterra. Un triomf, en definitiva, que certificava un fet ben sabut: que Catalunya pertany a l'elit mundial d'aquest esport.

Un esport molt arrelat


+ Les seleccions catalanes gaudeixen de força suport social.
L'hoquei patins és un esport amb molta tradició al país, sobretot al Principat. Originat a la Gran Bretanya el segle XIX, es va començar a practicar a casa nostra devers el 1915, i el 1928 es constituïa la Federació Catalana (divuit anys abans que l'espanyola, que és del 1946). De l'arrelament d'aquest esport, en donen fe els clubs d'hoquei del Principat, alguns de primeríssim nivell: FC Barcelona, Reus Deportiu, CE Noia Freixenet, CP Voltregà, CP Vic, Igualada HC...

Preeminència europea dels clubs catalans


+ Tres clubs catalans encapçalen el palmarès de la Copa d'Europa.
Que ho són, de primeríssim nivell, prou que es veu amb un cop d'ull al palmarès de la Copa d'Europa, el trofeu de clubs més important del nostre continent. De fet, els tres equips que més vegades l'han guanyada són catalans: el Barça, quinze, i el Reus Deportiu i l'Igualada HC, sis cadascun. El CP Voltregà, que va guanyar la primera, n'ha guanyades dues més, i el CE Noia Freixenet, una.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • A banda l'hoquei sobre patins, la Federació Catalana de Patinatge aplega tres modalitats més d'aquest esport: hoquei sobre patins en línia, patinatge artístic i patinatge de velocitat. I, és clar, la decisió de Fresno també les afecta.
  • Al Mundial B de Macau, una altra selecció del país, l'andorrana, va classificar-se per al Mundial A, després d'atènyer la tercera posició.
  • Si l'assemblea de Fresno ratifica la Federació Catalana de Patinatge, Catalunya disputarà un dels primers partits del Mundial A contra Espanya, puix que l'una i l'altra seleccions es troben al mateix grup.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Classificació d'equips vencedors de la Copa d'Europa d'hoquei patins.
Reglament d'aquest esport.
El Mundial B: la trajectòria de Catalunya vers la victòria.
La classificació de la lliga espanyola d'hoquei patins.
I també...
  • Passos per al reconeixement definitiu de la selecció catalana.
  • Imatges de la celebració del títol aconseguit a Macau.
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua