Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Barça-Madrid, el partit del segle dues vegades l'any

Esport i política

Els Barça-Madrid, en xifres

Figures mundials


dijous, 18 de novembre de 2004
Dissabte, 20 de novembre, va disputar-se el Barça-Madrid de la lliga de futbol espanyola, un partit que mou sempre molta expectació i que desferma passions entre els seguidors de tots dos equips. Tantes, que, l'un any sí i l'altre també, és qualificat de partit del segle, i això que el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid juguen, si més no, dues vegades l'any.

Diem si més no, perquè, lliga a banda, també pot donar-se el cas que es disputin la Copa o el màxim trofeu europeu: la Lliga de Campions, com va passar fa tres temporades.

Sigui com sigui, el Barça es mira el partit des del capdamunt de la classificació i amb el pas a l'eliminatòria següent de la Lliga de Campions gairebé assegurat, gràcies a un joc admirat per tot Europa. Tot i amb això, l'equip blaugrana va perdre la imbatibilitat diumenge, i té el seu etern rival a quatre punts, en segon lloc, després d'haver escalat moltes posicions i d'haver golejat l'Albacete per 6 a 1 a la darrera jornada.

Ara, en un Barça-Madrid, de la classificació i de les estadístiques, no se n'ha de fer gaire cas. Les circumstàncies especials que envolten el partit fan el resultat molt imprevisible.
  • ! Actualització el 22/11/2004 a les 17:33

Esport i política


+ Esport i política es barregen en els Barça-Madrid.
Si hi ha afeccionats que entenen el Barça-Madrid com un simple partit de futbol, també n'hi ha molts que hi veuen política. Pensem que el Futbol Club Barcelona ha vehiculat durant molt temps, i potser encara ara, les ànsies de llibertat i de catalanitat del país, i que per això molta gent es pensa que és 'més que un club'. Contràriament, el Reial Madrid ha estat vist durant dècades com un símbol de l'oposició a les aspiracions catalanes.

Els Barça-Madrid, en xifres


+ El madridista Figo, ex-jugador blaugrana, en un dels darrers Barça-Madrid.
Des del primer campionat de lliga espanyola, la temporada 1928-1929, el Barça ha jugat contra el Madrid 148 vegades. Dels partits disputats a camp propi, el Barça n'ha guanyats 43, n'ha perduts 17 i n'ha empatats 14; contràriament, dels jugats a Madrid n'ha guanyats 13, n'ha perduts 47, i n'ha empatats 14. Total, 64 triomfs del Madrid, 56 dels blaugrana i 28 empats.

Figures mundials


+ Ronaldinho i Ronaldo, figures de la selecció brasilera.
El Barça i el Madrid són dos grans equips europeus i solen tenir molt bons jugadors. Enguany, per exemple, cinc futbolistes de cada equip aspiren a endur-se la Pilota d'Or, un guardó molt prestigiós que concedeix la revista France Football i que distingeix el millor futbolista en actiu d'Europa, sigui europeu o no. Els candidats del Barça són Ronaldinho, Deco, Larsson, Eto'o i Giuly, i els del Madrid, Ronaldo, Figo, Zidane, Beckham i Morientes. Sols un equip europeu en presenta més, sis: l'AC Milan; el València, que en presenta quatre, se situa just dessota el Barça i el Madrid.

MATERIALS

  • Futbol Club Barcelona
    Format:Web
    Web oficial del Barça, amb informació diversa.
  • Reial Madrid
    Format:Web
    Pàgina, també oficial, del club blanc.
  • Especial FC Barcelona
    Format:Web
    Especial de Buxaweb sobre l'equip català: història, palmarès, vincles, actualitat... Conté també un banc de dades dels partits Barça-Madrid i dels derbis Barça-Espanyol.
  • Liga de Fútbol Profesional
    Format:Web
    Web de la lliga espanyola.

QUE HO SABIES?

  • El Reial Madrid fou fundat el 1902 pel català Carles Padrós Rubió, germà del primer president d'aquell club, Joan Padrós. El febrer d'enguany el fundador del Madrid va rebre un homenatge, si bé amb una mica de retard, com va admetre el president madridista, Florentino Pérez.
  • L'any passat el Reial Madrid va superar una ratxa negativa de vint anys sense guanyar al Camp Nou, l'estadi barcelonista; finalment hi va poder derrotar el Futbol Club Barcelona per 2 a 1.
  • A la llista dels cinquanta candidats a endur-se la Pilota d'Or, hi ha absències remarcables de tots dos equips, com les dels blaugrana Puyol i Xavi i la del madridista Raúl.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Tots els partits Barça-Madrid.
Galeria multimèdia del Futbol Club Barcelona.
I del Reial Madrid.
Tots dos equips formen part de l'anomenat G-14, l'elit del futbol europeu.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua