Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Lance Armstrong i el Tour del 2004

La prova més dura

El Tour de Lance

Un nord-americà a Girona


dilluns, 5 de juliol de 2004
Si el Tour de France del 2003 fou el del centenari, el d'enguany podria ésser que el ciclista nord-americà Lance Armstrong el guanyés per sisena vegada. Si ho feia, seria el primer de guanyar tantes vegades la cursa per etapes més prestigiosa i dura del món. El 25 de juliol sortirem de dubtes.

Armstrong torna a ésser el favorit a una victòria, ja aconseguida els cinc anys anteriors. Amb la de l'any passat va afegir-se a la llista dels pentacampions del Tour, que fins aleshores eren quatre ciclistes mítics: Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault i Mikel Indurain. (Sols Armstrong i Indurain han guanyat els cinc títols consecutivament).

Segons l'opinió dels experts, entre els rivals amb més possibilitats d'impedir el triomf històric d'Armstrong hi ha el basc Iban Mayo, el nord-americà Tyler Hamilton i, sobretot, l'alemany Jan Ullrich, guanyador del 1997 i cinc vegades segon. Ullrich, que l'any passat va acabar a menys d'un minut del pentacampió, ha guanyat fa poc la Volta a Suïssa, ço que indica que passa un gran moment.

Si Armstrong vol arribar a París vestit de groc (el mallot d'aquest color és reservat al primer de la classificació general) haurà de tenir a ratlla aquests contrincants, cosa no gaire fàcil. De fet, el seu triomf al Tour de l'any passat fou el més justet de tots. Però la fita és a l'abast d'aquest corredor de Texas (EUA), que ja fa anys va sorprendre tothom guanyant el primer Tour en unes circumstàncies ben especials.
  • ! Actualització el 26/07/2004 a les 08:10
  • +  Webs relacionades dins Nosaltres.Com: Ciclisme

La prova més dura


+ El 1997 Armstrong va crear una fundació de lluita contra el càncer.
En efecte, el 1999 Armstrong va guanyar el Tour de France contra pronòstic. Pensem que no feia ni tres anys (octubre del 1996) que li havien diagnosticat un càncer de testicles que se li havia estès pels pulmons i el cervell. Tot i que els metges li donaven menys del 50% de possibilitats de sortir-se'n, el cas és que va poder recuperar-se de la malaltia: al cap de cinc mesos tornava a pedalar, sense saber si podria tornar a dedicar-se professionalment al ciclisme. Dos anys després, el 1999, aconseguia de vèncer en la prova més dura de totes, amb un avantatge de més de set minuts sobre el segon classificat.

El Tour de Lance


+ El ciclista nord-americà és un expert en les etapes de muntanya.
D'aquesta experiència dramàtica, Armstrong en va sortir molt enfortit mentalment. El seu esperit de sacrifici, la seva capacitat de treball i els duríssims entrenaments a què se sotmet són prou coneguts, i expliquen en bona part els cinc triomfs seguits del Tour. El corredor nord-americà coneix com cap altre el recorregut de la prova, que estudia d'un manera sistemàtica un any i un altre. És un expert en les etapes de muntanya, que, juntament amb les de contra rellotge, acostumen a decidir el vencedor de la cursa.

Un nord-americà a Girona


+ Vista de Girona.
Tot i que darrerament passa molt de temps als Estats Units, Lance Armstrong té casa a Girona, a prop, doncs, d'un dels espais que l'ha vist triomfar esportivament: el Pirineu. Al seu segon llibre autobiogràfic, 'Viure cada segon' (La Magrana, 2004), aquest ciclista nat a la localitat texana de Plano el 18 de setembre de 1971 detalla com va conèixer la capital del Gironès i el procés de reconstrucció del palauet que hi va adquirir, al centre històric d'una ciutat que el té fascinat.

MATERIALS

  • Lance Armstrong
    Format:Web
    Web oficial de Lance Armstrong: biografia, notícies, llibres, victòries del Tour, vincles d'interès...
  • Lance Armstrong Foundation
    Format:Web
    Fundació de lluita contra el càncer erigida per Lance Armstrong.
  • Tour de France
    Format:Web
    Pàgina del Tour, que permet de seguir la cursa en directe en una colla de llengües.
  • Cycling
    Format:Web
    Espai de la BBC sobre ciclisme, amb molta informació de la cursa per etapes més famosa del món.

QUE HO SABIES?

  • El 1993, a vint-i-un any, Lance Armstrong va guanyar el mundial de ciclisme i va endur-se una etapa del Tour, victòries que ja feien presagiar una brillant trajectòria esportiva.
  • El 1997 Armstrong va crear la fundació que duu el seu nom, a fi d'ajudar la recerca contra el càncer i de fer prendre consciència de la importància que té descobrir la malaltia a temps.
  • Com que Armstrong l'ha guanyat cinc vegades seguides, ja hi ha qui, del Tour de France, en diu 'Tour de Lance', expressió que va començar a fer fortuna l'any passat.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Trajectòria vital i professional d'aquest ciclista.
Imatges dels pentacampions del Tour de France.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua