Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
El Fòrum 2004

Esdeveniments

Els emplaçaments

El joc del Fòrum


dimarts, 9 de desembre de 2003
El Fòrum Universal de les Cultures-Barcelona 2004 serà un esdeveniment d'abast internacional que es farà a Barcelona del 9 de maig al 26 de setembre de l'any vinent. A les ratlles següents mirarem d'explicar en què consistirà aquest esdeveniment, que és la primera vegada que s'organitza.

La primera cosa a dir és que el Fòrum 2004 vol ésser un espai de reflexió i diàleg sobre tres qüestions bàsiques: la diversitat cultural, el desenvolupament sostenible i les condicions de la pau. Dit amb unes altres paraules: el Fòrum pretén impulsar l'entesa entre les cultures de tot el món, promoure un creixement econòmic bo i respectant el medi i cercar les condicions favorables a la pau, avui tan llunyana a molt indrets del planeta. I tot això vol fer-ho a través de la paraula, sens dubte el millor camí per a resoldre els conflictes que tenim.

Però, és clar, atènyer tots aquests objectius no és cosa fàcil, per fòrums que es facin, i solament es podran aconseguir si es respecten els drets humans, consignats per primera vegada en la Declaració dels Drets Humans, aprovada per les Nacions Unides el 1948 i compartida, si més no teòricament, per la majoria de països del món. Uns drets que van lligats als valors democràtics, al respecte a totes les ètnies i cultures, al reconeixement de la diversitat lingüística, al foment del diàleg entre religions, a la defensa de la biodiversitat...

No fa, doncs, gens estrany, que siguin justament aquests drets i valors, diguem-ne universals, els que inspirin els variats esdeveniments que es faran a Barcelona durant més de quatre mesos i que atrauran a la ciutat gent de tot arreu.

Esdeveniments


+ Els més variats esdeveniments atrauran a Barcelona gent de tot arreu.
Perquè, d'esdeveniments, se'n faran de tota mena i per a tots els públics. Hi haurà debats entre especialistes vinguts dels cinc continents, que seran oberts a la participació; exposicions per a aprofundir en el coneixement de realitats culturals, socials i polítiques ben diverses, adés properes, adés llunyanes; espectacles de teatre, dansa, música, circ i cinema, a més de cercaviles, festivals i creacions audiovisuals; i, és clar, també hi haurà jocs i esports, dues manifestacions culturals que no tan sols ens diuen moltes coses sobre maneres de divertir-se, sinó també de relacionar-se.

Els emplaçaments


+ L'Edifici Fòrum és el més simbòlic dels escenaris on tindrà lloc el Fòrum.
I on es faran, tots aquests esdeveniments? La majoria, en un nou recinte compartit pels municipis de Barcelona i Sant Adrià de Besòs, situat arran de mar i format per set àrees diferents: el Centre de Convencions, amb cabuda per a 15.000 assistents, on es faran debats i exposicions vàries; l'Edifici Fòrum, el més simbòlic de tots, de forma triangular i de disseny innovador; el Parc del Nord-est, que, de fet, és una platja de cinc-cents metres de longitud; l'illa Pangea, integrada a mar i destinada a esdevenir zona d'esbarjo; la Plaça, espai d'acollida dels visitants; el Parc dels Auditoris, on es faran activitats a l'aire lliure; i, finalment, el Port, una nova franja marítima esportiva.

El joc del Fòrum


+ El ForumQuiz, el joc del Fòrum, romandrà obert fins el 18 de desembre.
Si voleu posar a prova els vostres coneixements del Fòrum i, alhora, tenir la possibilitat de guanyar algun premi, entreu al joc del Fòrum, obert fins el 18 de desembre a la web del Fòrum mateix. El ForumQuiz (aquest és el nom del joc) consisteix a respondre tres preguntes, noves cada dia i relacionades amb l'esdeveniment, tan de pressa com sigui possible. Les respostes a les preguntes ja es troben a la web del Fòrum i, per tant, sols cal saber navegar traçudament per la xarxa. Si hi voleu jugar i, de passada, aconseguir entrades per al Fòrum, samarretes o rellotges, primer de tot heu d'enregistrar-vos-hi.

MATERIALS

  • Fòrum 2004
    Format:Web
    Web oficial del Fòrum Universal de les Cultures, amb informació de tota mena sobre l'esdeveniment: activitats, protagonistes, participació, calendari, emplaçaments...
  • L'escola al Fòrum 2004
    Format:Web
    Programa sobre el Fòrum adreçat a infants i joves de tres a divuit anys: activitats, propostes de treball, vincles d'interès...
  • Tomb virtual
    Format:Web
    Presentació virtual del Fòrum Universal de les Cultures-Barcelona 2004.
  • Declaració Universal dels Drets Humans
    Format:Web
    Text íntegre d'aquest document aprovat i proclamat per l'Assemblea de les Nacions Unides el 10 de desembre de 1948, que inspira els valors i principis del Fòrum 2004.
  • Educar en la diferència
    Format:Web
    Espai de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC), amb tot de recursos que ajuden a conèixer la diversitat cultural i a fomentar els valors de la solidaritat i la tolerància.
  • Observatori de Crisis
    Format:Web
    Pàgina de la Fundació CIDOB, que pretén de donar a conèixer els conflictes actuals que té plantejats el món i facilitar-ne la comprensió.
  • Centre UNESCO de Catalunya
    Format:Web
    Entitat creada amb l'objectiu de difondre els ideals, documents i activitats de la UNESCO. En destaquem el dossier 'Cultures del món'.

QUE HO SABIES?

  • Durant els cent quaranta-un dies del Fòrum de les Cultures experts en coses de taula ens mostraran productes culinaris de tot el món i prepararan receptes variadíssimes.
  • Al recinte del Fòrum hi haurà una àrea de joc, amb tres espais ben definits: l'un de jocs de taula de tot el món; l'altre de jocs típics de cultures vàries; i el tercer de confecció de joguines amb materials quotidians o reciclats.
  • En principi, el Fòrum no havia de tenir continuïtat, però el cas és que hi ha ciutats interessades a proposar experiències semblants els anys vinents.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Repassa les xifres del Fòrum 2004.
'L'escola al Fòrum' s'adreça a infants i joves.
Saps què és el Fòrum Bus?
Entra a la presentació interactiva del Fòrum Universal de les Cultures.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua