Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
El Diari de l'Escola fa un any!

Dossiers de política i de drets humans...

...cultura i art...

...i ciència i tecnologia


dimarts, 4 de novembre de 2003
El 4 de novembre de 2002, ara fa un any, naixia el Diari de l'Escola, una proposta educativa promoguda per VilaWeb i el portal educatiu edu365 i adreçada, sobretot, als escolars d'ESO i de batxillerat, però que ofereix continguts educatius que també poden aprofitar mestres i famílies.

L'objectiu primordial del projecte educatiu, era, i continua essent, d'oferir informació de qualitat per mitjà d'internet. En conseqüència el Diari de l'Escola publica, setmanalment, tres dossiers sobre temes de màxima actualitat.

El cos principal de cada dossier és format per una notícia central complementada amb tres temes que s'hi relacionen. Tot plegat acompanyat d'una selecció de recursos pedagògics, una secció ideada perquè els alumnes cerquin la informació a la xarxa, un apartat sobre curiositats o anècdotes i un espai adreçat als mestres (i als pares), amb propostes per a debatre a l'aula.

En general, dels tres dossiers setmanals, l'un aborda un tema d'àmbit polític, sia nacional, sia internacional; l'altre, una informació de tipus cultural; i el tercer toca notícies de ciència i tecnologia. A sobre, un dels dossiers s'edita en llengua anglesa per ajudar a potenciar-ne el coneixement.

Us convidem, doncs, a celebrar amb nosaltres aquest primer any del Diari de l'Escola repassant les qüestions tractades en els gairebé cent cinquanta reportatges publicats.

Dossiers de política i de drets humans...


+ Uns quants dossiers han tractat la crisi iraquiana.
Dels dossiers de política internacional que hem preparat aquest primer any, en destaquem els que fan referència a la guerra de l'Irac, publicats abans, durant i després. També hi ha els que tracten de l'ampliació de la Unió Europea i del debat sostingut a uns quants estats sobre l'adopció de l'euro. Quant a política nacional, tenim els dossiers dels deu anys de constitució andorrana i de la Diada de Catalunya Nord. Finalment, en matèria de drets humans, hem parlat de Martin Luther King i de la Festa de la Diversitat.

...cultura i art...


+ Leonardo da Vinci, protagonista d'un dels dossiers d'art.
Respecte dels reportatges sobre cultura, n'hi ha uns quants sobre les festes d'estiu més típiques de casa nostra, des de la Patum a les festes majors, passant per la revetlla de Sant Joan. En l'àmbit artístic hem seguit la vida i l'obra de grans figures de tots els temps, com les de Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh, Paul Gauguin i Vassili Kandinski. I en matèria de religió, hem explicat el procediment de l'elecció papal, hem informat dels diversos corrents de la fe islàmica i hem tocat algun aspecte històric de Jesús de Natzaret.

...i ciència i tecnologia


+ L'astronomia ha estat present en els reportatges de tema científic.
L'astronomia ocupa un paper central en els reportatges de tema científic. El descobriment d'un sistema solar similar al nostre, les missions de l'Agència Espacial Europea a la Lluna i a Mart, i el desxiframent de la data d'origen de l'Univers són una mostra dels esdeveniments 'astronòmics' que hem abordat. Però també ens hem fet ressò d'algunes notícies relatives a la xarxa, com ara la prova pilot de connexió a internet sense fils que es va fer durant les festes de la Mercè de Barcelona i el desè aniversari de la primera web del país.

MATERIALS

  • Edu365
    Format:Web
    Servei educatiu d'internet que ha impulsat, conjuntament amb VilaWeb, el Diari de l'Escola.
  • Recursos per a escoles i professorat
    Format:Web
    Secció del Nosaltres.Com, el cercador de VilaWeb, amb tota mena de recursos didàctics, classificats per temes.
  • Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC)
    Format:Web
    Espai de recursos educatius adreçat al professorat i a l'alumnat, amb seccions vàries: webs de centres, notícies, novetats, materials educatius…
  • Webclip
    Format:Web
    Directori de recursos formatius i de lleure.

QUE HO SABIES?

  • Els dossiers del Diari de l'Escola no s'agrupen solament per política, cultura i ciència i tecnologia; de fet, l'hemeroteca els classifica, d'una manera més concreta, en seccions diferents: art, economia, esports, excursions i viatges, medicina i salut, música, natura i medi, llengua i literatura catalanes i estrangeres...
  • A banda, els reportatges publicats en anglès són treballats pel Centre de Recursos de Llengües Estrangeres, que desenvolupa un seguit de materials didàctics adreçats als alumnes.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

El Barça també ha sortit al Diari de l'Escola.
El portal edu365 disposa de recursos didàctics varis.
Repassa el dossier dels primers Homo sapiens.
Què en saps, de l'obra literària de George Orwell?
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua