Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Escrivents 2.0

Exposició interactiva...

...i itinerant

Màquina d'escriure


dimecres, 19 de març de 2014
Durant tot l'any, a Catalunya es commemora el tricentenari dels fets del 1714. Més enllà de les activitats organitzades per la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, desenes de municipis i institucions del país recorden també al llarg del 2014 els últims mesos de la guerra de Successió al tron hispànic de fa tres-cents anys, que es va acabar amb la pèrdua de les llibertats i les institucions de Catalunya.

Una d'aquestes entitats que s'han sumat a la commemoració és el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, que aquesta setmana ha engegat Escrivents 2.0, una instal·lació interactiva al voltant d'una antiga màquina d'escriure per a acostar els joves usuaris de les biblioteques al segle XVIII i fer-los descobrir el context històric i social que va emmarcar fets com la guerra de Successió, des d'una perspectiva actual i adoptant com a mitjà un dels canals de comunicació que més fan servir: la xarxa social Twitter.

Exposició interactiva...


L'activitat convida els usuaris de les biblioteques a reflexionar i ampliar els seus coneixements de l'època mitjançant els recursos que ofereixen les mateixes biblioteques i a compartir-los a Twitter mitjançant una eina clau en la història de la comunicació escrita, la màquina d'escriure. L'usuari de la instal·lació podrà redactar piulades al compte de Twitter @Escrivents en resposta a la pregunta 'Què en saps, del 1714?', per a reflectir a la xarxa social la percepció dels joves sobre els fets de l'any 1714. També s'hi pot participar des de casa amb piulades al mateix compte i les etiquetes #escrivents i #tricentenari.

...i itinerant


La Biblioteca Maria Barbal de Tremp ha estat el lloc de sortida, aquest dilluns, d'Escrivents 2.0, que al llarg de l’any passarà per una dotzena més de biblioteques públiques per a divulgar i commemorar de manera diferent el 1714. A més de Tremp (17 de març) i Cervera (18 de març), l'exposició serà a Cardona (19 de març), Reus (24 de març), Móra d'Ebre (25 de març), Tarragona (26 de març), Torredembarra (27 de març), Figueres (31 de març), Palamós (1 d'abril), Salt (3 d'abril), Sant Boi de Llobregat (8 d'abril) i Granollers (9 d'abril).

Màquina d'escriure


Escrivents 2.0 és una instal·lació interactiva que convida especialment el públic adolescent i jove a 'reescriure' la història a través de Twitter, però amb una màquina d’escriure com a suport. I és que a banda plasmar pensaments sobre els fets de fa tres segles a la xarxa, l'activitat pretén posar en relleu l’impacte en el món de les lletres i l’escriptura que va representar la invenció de la màquina d’escriure, patentada precisament el 1714 per Henry Mill (1683-1771).

MATERIALS

  • Escrivents 2.0
    Format:Web
    Informació de l'exposició, a la web de les Biblioteques de Catalunya.
  • Escrivents 2.0
    Format:Web
    Informació de l'exposició, a la web de Tramoia Produccions Culturals.

QUE HO SABIES?

  • L’activitat també presenta plafons explicatius del naixement de la màquina d’escriure i dels fets del 1714 a Catalunya.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Reportatge de la inauguració de l'exposició a Tremp.
L'iPunt del tricentenari, una altra proposta de les biblioteques públiques sobre el 1714.
Història i influència social de la màquina d'escriure.
Totes les activitats sobre el tricentenari.
    Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua