Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Barcelona, capital de la mobilitat

La fira de les telecomunicacions

Talent del país

Capitalitat mundial


dimarts, 28 de febrer de 2012
Per setè any consecutiu, aquesta setmana la capital catalana ho és també del món de la telefonia i les telecomunicacions. El Mobile World Congress, la fira mundial més important del sector, aterra a Barcelona amb unes xifres que demostren el pes creixent dels mòbils: seixanta-cinc mil professionals, mil quatre-centes empreses inscrites, setanta mil metres quadrats d'exposició i dos-cents setanta-cinc milions d'euros d'impacte econòmic previstos a la ciutat.

'Redefinint el mòbil' és el lema d'enguany, que deixa clar que l'interès ja no són únicament els aparells, sinó que s'eixampla al concepte de la mobilitat, on s'inclouen totes les aplicacions i serveis que podem trobar als mòbils i pissarretes tàctils. I és que els 'smartphones', els telèfons intel·ligents, en molts països occidentals ja representen una quarta part dels mòbils en circulació, i permeten molt més que no trucar: jugar-hi, instal·lar-hi aplicacions de tota mena i eines de geolocalització, escoltar-hi música o veure-hi vídeos, mantenir-hi l'agenda, consultar-hi el correu electrònic i utilitzar-hi missatgeria instantània, navegar-hi per internet...

La fira de les telecomunicacions


El Mobile World Congress és un aparador de nous productes, amb presentacions gairebé cada hora durant els quatre dies del saló. Però l'objectiu principal no és ser una fira de mostres oberta al públic, sinó que les grans operadores de telefonia mòbil de tot el món puguin establir contacte amb els fabricants d'aparells, les empreses de serveis de telecomunicacions i d'aplicacions, i els governs. Això explica que un 30% dels seixanta-cinc mil visitants que passaran aquests dies pel firal de Barcelona siguin alts directius d'empreses del sector, o que gairebé cent cinquanta delegacions especialitzades en telecomunicacions de governs de tot el món hi siguin presents.

Talent del país


El Mobile World Congress, anteriorment anomenat 3GSM World, va arribar per primera vegada a Barcelona el 2006, i ja no se'n mourà fins el 2018. La presència durant quatre dies cada any dels principals actors de la telefonia i les telecomunicacions a la ciutat ha estat un revulsiu per al sector a casa nostra, que anualment augmenta en volum d'actors i de negoci. Així, enguany participen en el congrés mig centenar d'empreses catalanes, el triple que no l'any passat, per aprofitar el MWC com a trampolí amb una oferta molt heterogènia d'aplicacions i de serveis mòbils.

Capitalitat mundial


I les expectatives són de més creixement. I és que el juliol passat, la mateixa organització al darrere del MWC va nomenar Barcelona com a primera Mobile World Capital. Aquesta capitalitat, que com a mínim es mantindrà fins el 2018, es concreta en quatre pilars. A més del Mobile World Congress, Barcelona serà la seu del Mobile World Center, un edifici situat a la plaça de Catalunya i obert al públic per a 'descobrir-hi el món canviant de la tecnologia mòbil'. El Mobile World Festival, per la seva banda, programarà una agenda cultural estable a la ciutat lligada a les aplicacions mòbils. I el Mobile World Hub, amb seu al districte 22@ del Poblenou, es convertirà en un laboratori de noves tecnologies mòbils.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • El Mobile World Congress es va fer primerament a la ciutat occitana de Canes. Barcelona va prendre'n el relleu el 2006.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Vídeo d'una passejada pel Mobile World Congress 2012.
La Connected House és una casa on s'exposen productes de la llar cada cop més connectats i menys cablejats.
El Mobile World Congress disposa aquests dies d'un canal de televisió propi.
Un dels pavellons de la fira, l'App Planet, és dedicat a les empreses que fan aplicacions mòbils.
    Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua