Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Messi, futbolista i personalitat de l'any?

Espectacularitat i rapidesa

A can Barça des dels tretze anys

El futbol argentí


dimarts, 15 de novembre de 2011
El futbolista del Barça Lionel Messi, amb tan sols vint-i-quatre anys, és a punt de guanyar la tercera Pilota dOr consecutiva, el guardó de la FIFA que reconeix anualment el millor jugador del món. El jove argentí ja s'hi deu haver acostumat, a aquest premi, però segurament que no s'esperava que la prestigiosa i veterana revista nord-americana Time l'hagi inclòs en la llista de trenta-dos persones més influents del 2011. D'aquesta llista, des d'ara fins a cap d'any, n'ha de sortir la personalitat de l'any, el rostre de la qual sol ocupar al gener la portada en una tradició que es remunta a 1927 i que s'ha repetit any rere any.

Com justifiquen els editors del setmanari per a incloure'l a la llista de candidats, 'els centenars de milions d'afeccionats al futbol de tot el món comparteixen poques coses en comú, però hi ha quasi unanimitat a considerar Lionel Messi el millor jugador de la seva generació'.

Espectacularitat i rapidesa


Visió de joc, habilitat en el driblatge i gran rapidesa; aquestes són algunes de les qualitats de Leo Messi, que, combinades, fan molt difícil als defensors de poder aturar-lo. A això, hi hem d'afegir l'atreviment, l'audàcia, amb què planta cara als rivals, la desimboltura amb què es mou al camp i que contrasta amb la timidesa mostrada fora del terreny de joc. Per tot plegat, quan surt al camp, Messi revoluciona els partits.

A can Barça des dels tretze anys


Nat el 24 de juny del 1987, Leo Messi juga a futbol des que era infant: a cinc anys, ja hi jugava al Grandoli, l'equip del seu barri de Rosario (Santa Fe, Argentina), i, després, durant cinc anys, al Newell's Old Boys de la mateixa ciutat. El 2000 Messi, que havia de seguir un tractament per un problema de creixement (amb prou feines feia 1,40 cm), va provar sort al FC Barcelona. Els tècnics de les categories menors del club, regits per Carles Rexach, van adonar-se de seguida de les seves aptituds i van decidir de fitxar-lo. La jove promesa (el Barça li va sufragar el tractament) va fer una progressió espectacular fins a debutar amb el primer equip el 2003, amb setze anys i força centímetres més d'alçària.

El futbol argentí


A l'Argentina Messi és extraordinàriament popular, i no únicament per la seva qualitat futbolística, sinó, també, perquè en aquest país el futbol es viu amb molta passió, més, encara, que no a Europa. La rivalitat entre els dos clubs més representatius del futbol argentí, el Boca Juniors i el River Plate, és comparable a la sostinguda per Barça i Madrid. La mateixa passió que desferma aquest derbi empeny la selecció argentina, dues vegades campiona del món, els anys 1978 i 1986.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • El 2006 la personalitat de l'any va ser tothom, pel poder de les xarxes socials i el web 2.0.
  • L'últim rècord que ha trencat Leo és haver marcat dos-cents gols amb el Barça en tan sols 286 partits.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Selecció de gols i els millors d'enguany.
La Masia, bressol del planter blau-grana.
La Fundació Leo Messi col·labora amb institucions i accions en favor dels infants.
Entrevistes exclusives i material inèdit a Leo Messi TV.
    Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua