Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
L'aventura de Tintín a la gran pantalla

Vint-i-quatre aventures

Els renecs del capità Haddock

Museu Hergé


dimecres, 2 de novembre de 2011
Steven Spielberg, el famós director de cinema nord-americà al darrere de films de tan èxit com 'ET', 'Juràssic Park' i 'La llista de Schindler', s'ha encarregat de la primera gran adaptació de les aventures del reporter belga Tintín al cinema. 'Tintín i el secret de l’Unicorn' (vídeo promocional) és una espectacular versió d'animació, i en tres dimensions, del personatge de 'comic' ideat fa més de vuitanta anys pel dibuixant való Georges Prosper Remi (1907-1983), més conegut amb el pseudònim Hergé.

'Tintín i el secret de l’Unicorn' és la primera pel·lícula d'una trilogia sobre aquest intrèpid reporter, dirigida per Spielberg i produïda conjuntament amb el director neozelandès Peter Jackson ('El senyor dels anells', 'King Kong').

Vint-i-quatre aventures


Les Aventures de Tintín van aparèixer el 10 de gener de 1929, fa vuitanta-dos anys, a 'Le Petit Vingtième', un setmanari per a infants que apareixia com a suplement del diari catòlic belga 'Le Vingtième Siècle'. L'any següent, el 1930, es va publicar 'Tintín al país dels soviets', el primer dels vint-i-quatre àlbums que formen la sèrie (vídeo). La darrera aventura, 'Tintín i l'art Alfa', es va publicar el 1986.

Els renecs del capità Haddock


Un dels èxits de les aventures de Tintín al català són els renecs que propina a tort i a dret l'entranyable capità Haddock. L'editorial Acontravent ha publicat enguany 'Llamp de llamp de rellamp de contra-rellamp!', el recull dels vuit-cents renecs que el traductor de Tintín al català, Joaquim Ventalló, va adaptar i inventar. Renecs bonics, simpàtics, elegants, genuïns, mai grollers, que s'han convertit en patrimoni literari.

Museu Hergé


El dibuixant való Georges Prosper Remi (1907-1983), més conegut amb el pseudònim Hergé, disposa de museu des de mitjan 2009. És situat a Lovaina la Nova (Valònia) i aplega vuitanta planxes originals i vuit-cents dibuixos, distribuïts en vuit sales, que repassen la seva trajectòria vital i artística, des de la primeria, quan feia d'il·lustrador i de publicista, a la consolidació, deguda al gran èxit de les 'Aventures de Tintín i Milú', el seu personatge més famós. L'intrèpid reporter, protagonista des de 1929 d'una vintena llarga de títols, té el seu espai al nou museu.

MATERIALS

  • Tintin.cat
    Format:Web
    Associació Catalana de Tintinaires. Historietes, personatges, autor, curiositats, fonts d'inspiració, articles, notícies, vincles...
  • Tintin.com
    Format:Web
    Pàgina oficial de la Fundació Hergé. Interactiva, informa de l'autor, de tots els àlbums de la sèrie d'en Tintín i dels personatges que la poblen.
  • Hergé
    Format:Web
    Biografia del dibuixant való Hergé.
  • Totcinema.cat
    Format:Web
    L'actualitat del cinema en català.

QUE HO SABIES?

  • Malgrat que Tintín és un reporter, de fet només exerceix aquest rol a la primera aventura de la sèrie, 'Tintín al país dels soviets'.
  • S'han venut més de dos-cents milions de còpies de les Aventures de Tintín, traduïdes en més de seixanta llengües.
  • Georges Remi sempre va signar amb el pseudònim d'Hergé, la manera de pronunciar en francès les seves inicials llegides a l'inrevés (RG).

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

'Tintín i el secret de l’Unicorn' es pot veure en català en una vintena llarga de sales del país.
Per a saber més coses de tintinologia: 1001, Tintín en català i La col·lecció tintinaire.
Totes les aventures de Tintín, publicades en català.
Llista de personatges principals de les aventures de Tintín.
    Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua