Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Steve Jobs, visionari de la informàtica, la cultura i la comunicació

Garatge

'Stevenotes'

Discurs de 2005


divendres, 7 d'octubre de 2011
Steve Jobs, cofundador de la companyia Apple i responsable de productes com el Mac, l'iPod, l'iPhone i l'iPad, es va morir dimecres a cinquanta-sis anys. Jobs se n'ha anat després de passar anys en un estat de salut molt delicat. El 2004 li van diagnosticar un càncer de pàncrees i el 2009 fou sotmès a un trasplantament de fetge. Finalment, el 25 d'agost va renunciar per carta el càrrec de conseller delegat d'Apple i va cedir les regnes de la companyia a qui fins llavors era la seva mà dreta, Tim Cook, que va assumir la difícil tasca de menar la companyia més valuosa dels Estats Units.

Nascut el 1955, la vida de Jobs ha marcat el desenvolupament de la tecnologia i de la cultura digital aquestes darreres dècades. Des que va crear Apple amb Steve Wozniak, el 1976, Jobs ha revolucionat tots els mercats relacionats amb la informàtica. De primer, amb el Mac, va encunyar això que avui entenem per ordinador (amb els entorns gràfics que van fer famós aquest sistema operatiu i el ratolí). Després, expulsat de la seva empresa, va fundar NeXT, amb què l'enginyer Tim Berners-Lee va inventar la web i que Apple va acabar adquirint. També va fer-se càrrec dels estudis Pixar, que van revolucionar sobretot el cinema d'animació. La tornada de Jobs a Apple va coincidir amb el període més brillant de la història d'aquesta empresa i amb l'aparició d'una extraordinària i revolucionària línia de productes que va començar amb l'iPod, va continuar amb l'iPhone i s'ha acabat, de moment, amb l'aparició de l'iPad.

Garatge


Al número 2066 de Crist Drive a Los Altos (Califòrnia) hi ha un garatge al qual han de pelegrinar sobretot els incondicionals d'Apple. En aquesta casa, propietat dels pares adoptius de Steve Jobs, va néixer i va rebre el primer impuls la marca de la poma. Jobs i Steve Wozniak hi van muntar el primer ordinador Apple en plena joventut (1976), i des d'aquesta adreça se'n van distribuir les primeres unitats per 666,66 dòlars. Era el primer pas d'una companyia cridada a revolucionar la informàtica domèstica el darrer quart del segle XX, i el lleure digital a la primeria del XXI.

'Stevenotes'


Steve Jobs va ser famós per la seva obsessió a l'hora de dissenyar productes bells que obrien, literalment, nous mercats. I ho va ser també per les presentacions dels productes, les seves famoses 'keynotes' (anomenades 'Stevenotes'), que van esdevenir un autèntic ritual per a milions de seguidors a tot el món.

Discurs de 2005


El 2005, Steve Jobs va ser l'encarregat de l'acte de graduació de la Universitat de Stanford i va pronunciar un discurs (vídeo) que serà recordat com un dels més interessants i emotius que va fer. Jobs deia als estudiants coses com aquestes: 'La vostra vida és limitada; no la malgasteu vivint la vida dels altres. No us deixeu lligar pels dogmes, no visqueu dels pensaments d'altri. No deixeu d'escoltar mai la vostra veu interior i tingueu el coratge de seguir el vostre cor i la vostra intuïció. La resta és secundària.'

MATERIALS

  • Steve Jobs
    Format:Web
    Pàgina d'homenatge a Steve Jobs a la web oficial de la companyia Apple.
  • All about Steve Jobs
    Format:Web
    Vida i obra del fundador d'Apple.

QUE HO SABIES?

  • El nom de Steve Jobs apareix com a inventor en més de tres-centes patents. En concret, en són tres-centes tretze.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Completa informació biogràfica i gràfica de Steve Jobs.
Dos recursos d'Apple en català: Bloc d'Apple en Català i Mossegalapoma.
Especial del portal tecnològic Cnet sobre l'impacte del fundador d'Apple.
Recull de patents signades per Steve Jobs.
    Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua