Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
El bon moment del pop català

Nous discs de Manel i Antònia Font

Els Amics de les Arts i internet

Deu anys de Sona 9


dijous, 24 de març de 2011
A mitjan març es va fer la cerimònia de lliurament dels premis Enderrock, que aquesta publicació musical atorga anualment d'ençà del 1994.

Un dels grans triomfadors dels Enderrock 2011 foren els Pets, que van rebre el reconeixement tant de la crítica com del públic. El grup de Constantí (Tarragonès) es va endur els guardons de millor artista i de millor disc ('Fràgil').

Els Pets foren un dels grups protagonistes del fenomen del rock català del tombant dels anys 1980-1990. També en foren protagonistes Lax'n'Busto, que enguany fa vint-i-cinc anys; i Sopa de Cabra, que al setembre tornarà per fer un únic concert al Palau Sant Jordi de Barcelona (el grup es va dissoldre fa deu anys).

Ara, passats més de vint anys, el pop català torna a passar per un moment molt fecund, amb la consolidació d'una nova fornada de grups, alguns de molt populars.

Nous discs de Manel i Antònia Font


+ Manel actuant a l'Espai VilaWeb.
Un dels grups més en voga és Manel, que acaba d'editar '10 milles per veure una bona armadura', dos anys després del gran èxit del primer disc: 'Els millors professors europeus'. De trajectòria més dilatada (va néixer el 1997) és Antònia Font, quintet mallorquí que el 12 d'abril llançarà el setè treball: 'Lamparetes' (a internet ja se'n pot escoltar una cançó, 'Clint Eastwood'). La ronda de presentació de 'Lamparetes' començarà el 26 d'abril al Teatre Principal de Palma (prosseguirà a Catalunya, l'abril i el maig).

Els Amics de les Arts i internet


+ Portada del disc 'Bed & Breakfast.
El 2010 fou el gran any dels Amics de les Arts, triomfadors dels premis Enderrock, mercès a 'Bed & Breakfast'. El grup es va fer conèixer via internet, amb els tres primers treballs descarregables de franc. Ara ja preparen nou disc, després d'haver tancat la ronda de presentació de 'Bed & Breakfast' al Palau de la Música Catalana, en dos concerts multitudinaris.

Deu anys de Sona 9


+ Ernest Crusats, cantant i compositor de la Iaia.
Nascut el 2001, ara fa deu anys, el Sona 9 és un concurs destinat a reconèixer i a difondre els nous talents de la música catalana: el guanyador del primer premi obté el dret d'enregistrar un disc sota la direcció d'un productor professional. L'últim Sona 9, el del 2010, se'l va endur el grup vigatà la Iaia, encapçalat pel cantant i compositor Ernest Crusats (la Iaia també s'ha endut el premi Enderrock 2011 al millor grup revelació).

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • Els integrants de Manel van estudiar, tots quatre, a l'escola Costa i Llobera de Barcelona, si bé anaven a classes diferents.
  • El títol del nou disc d'aquest grup, '10 milles per veure una bona armadura', és tret d'una obra del dramaturg anglès William Shakespeare: 'Molt soroll per no res'.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Entrevista de VilaWeb amb David Carabén i Marc Lloret, veu i teclat de Mishima.
Vídeo dels premis Enderrock.
Els Pets, del 1985 ençà.
El retorn d'Antònia Font i de Brams: l'opinió del crític literari, Joan Josep Isern.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua