Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Mòbils: novetats principals

Del mòbil 3D...

... al mòbil PlayStation

Barcelona, capital mundial de la telefonia mòbil?


dilluns, 21 de febrer de 2011
La setmana passada es va fer a Barcelona, per sisè any consecutiu, el Mobile World Congress, la principal fira mundial de la telefonia mòbil.

La fira va batre el rècord d'assistents: 60.000, per 49.000 de l'any passat, i va deixar a la ciutat 1.500 milions d'euros. S'hi van aplegar vora 1.400 companyies, que hi van presentar els nous productes que tenen a punt de llançar al mercat: 'smartphones' ('mòbils intel·ligents'), 'tablets' (o pissarretes, portàtils ultralleugers de pantalla tàctil), aplicacions, tecnologies, accessoris...

El rècord d'assistents de la fira i el ressò mediàtic aconseguit (els mitjans internacionals n'han parlat molt) s'adiuen amb la importància creixent dels mòbils; uns mòbils, com més va, més utilitzats per connectar-se a internet (en detriment dels ordinadors convencionals).

Del mòbil 3D...


+ L'Optimus 3D permet de visualitzat imatges en tres dimensions sense necessitat d'ulleres especials.
De tots els productes presentats al Mobile World Congress, els més vistents, els que més atrauen el públic, són els aparells i les aplicacions mòbils. Enguany un dels productes estel·lars ha estat l'Optimus 3D, de la companyia coreana LG, l'únic mòbil que permet de visualitzat imatges en tres dimensions sense necessitat d'ulleres especials (la tecnologia 3D s'ha incorporat no fa gaire al cinema i a la televisió).

... al mòbil PlayStation


+ L'Xperia Play.
A la fira, també s'hi han presentat els mòbils ChaCha i Salsa, del fabricant taiwanès HTC, tots dos amb botó d'accés a la xarxa social Facebook; l'Xperia Play, de Sony Ericsson, a mig camí entre el mòbil i la videoconsola (incorpora un comandament molt semblant al de la PlayStation); i la 'pissarreta' de Samsung, Galaxy Tab, de 10,1 polzades de longitud i 599 grams de pes (destinada a rivalitzar amb l'iPad d'Apple).

Barcelona, capital mundial de la telefonia mòbil?


+ Barcelona rivalitza amb Milà, Munic i París.
L'any vinent el Mobile World Congress es farà, novament, a Barcelona, que també aspira a ésser-ne la seu els anys 2013-2017. La capital catalana rivalitza amb tres ciutats europees més: Milà, Munic i París. La ciutat guanyadora, la decidirà abans de l'estiu la GSMA, associació internacional que aplega vuit-centes operadores mòbils.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • El Mobile World Congress es va fer primerament a la ciutat occitana de Canes. Barcelona va prendre'n el relleu el 2006.
  • A la fira d'enguany s'hi han pogut veure carregadors de mòbil que funcionen amb energia solar.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Una passejada pel Mobile World Congress.
Seguint el pols mòbil amb el periodista Albert Cuesta.
Cop d'ull a les quatre ciutats candidates a ser la capital mundial de la telefonia mòbil.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua