Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Resum 2010. Esports

Un Mundial 'blau-grana'

Rafel Nadal, llegenda del tennis

Motociclisme: any històric


dijous, 23 de desembre de 2010
Estrenen avui el tradicional resum de l'any, de tres capítols; el primer és dedicat als esports.

En futbol, l'esport rei (si més no a Europa i a l'Amèrica Llatina), el FC Barcelona de Pep Guardiola ha tornat a guanyar la lliga (la vintena), aquesta vegada amb rècord de punts: noranta-nou. La gran temporada del Barça ha tingut una sola màcula: l'eliminació en semifinals de la Lliga de Campions a mans de l'Inter de Milà, al capdavall campió de la competició.

Tot i aquesta eliminació, el planter blau-grana ha tornat a obtenir el reconeixement mundial. Andrés Iniesta, Xavi Hernández i Leo Messi, tots tres formats a la Masia, són els candidats a guanyar la Pilota d'Or, premi que distingeix el millor futbolista de l'any (el guanyador se sabrà el 10 de gener).

Les lloances dels mitjans internacionals al joc blau-grana han augmentat aquestes últimes setmanes, arran de la derrota humiliant infligida a l'etern rival, el Reial Madrid (5-0), el 29 de novembre.

El Barça acaba l'any primer de la lliga, amb dos punts més que no pas el Madrid, ara entrenat pel polèmic José Mourinho. El Vila-real és tercer; el València, quart; i l'Espanyol, cinquè. Mallorca, Hèrcules i Llevant són més avall: desè, dotzè i setzè, respectivament.

Un Mundial 'blau-grana'


+ El gol d'Iniesta a la final.
La petja blau-grana també s'ha notat, i molt, en el principal esdeveniment futbolístic del 2010: el Mundial, disputat a Sud-àfrica els mesos de juny i juliol. Amb un joc pastat al del Barça, la selecció espanyola va derrotar a la final la selecció neerlandesa, gràcies a un gol d'Iniesta a la pròrroga. A l'equip hi havia vuit jugadors del Barça i vuit dels Països Catalans.

Rafel Nadal, llegenda del tennis


+ Rafel Nadal, enguany a Wimbledon.
Rafel Nadal ha entrat enguany a formar part de la llegenda del tennis, després d'haver guanyat l'Open dels Estats Units, l'únic títol de Grand Slam que encara no tenia. Amb aquest triomf, ha passat a engruixir la selecta llista de guanyadors dels quatre títols de Grand Slam (Wimbledon, Roland Garros, Open dels Estats Units i Open d'Austràlia), ara mateix integrada per setze tennistes, set homes i nou dones. A més d'aquest primer Open dels Estats Units, Nadal ha aconseguit el cinquè Roland Garros i el segon Wimbledon.

Motociclisme: any històric


+ Marc Márquez, campió de 125 cc.
Enguany, per primera vegada en la història, els tres mundials de motociclisme han anat a parar a pilots dels Països Catalans. El mallorquí Jorge Lorenzo s'ha proclamat campió de MotoGP, amb 383 punts, xifra rècord dins la categoria de més cilindrada (Dani Pedrosa ha estat sots-campió). El manresà Toni Elias s'ha endut el campionat de Moto2, i el cerverí Marc Márquez, de disset anys, el de 125 cc.

MATERIALS

  • Esports
    Format:Web
    Canal de VilaWeb TV, amb vídeos d'aquest 2010 i d'anys anteriors.
  • 2010 in sports
    Format:Web
    Wikipedia.
  • Elsesports.cat
    Format:Web
    Canal esportiu de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio.

QUE HO SABIES?

  • El 8 de novembre l'alemany Sebastian Vettel va esdevenir el pilot més jove a aconseguir un mundial de Fórmula 1 (23 anys i 134 dies).
  • La marató, la cursa de resistència per excel·lència, té l'origen en la batalla de Marató, lliurada el 490 aC, fa 2.500 anys justos.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Mireia Belmonte: tres medalles d'or i una d'argent al Mundial de piscina curta.
Maig: el Barça de bàsquet guanya l'Eurolliga.
Octubre: els Lakers de Bryant i Gasol, al Raval de Barcelona (vídeo).
'Invictus': el poder de l'esport.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua