Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Objectiu: aplegar 400.000 quilos d'aliments

Més de tres-cents punts de recollida

Els bancs d'aliments

Pobresa i fam, també a Europa


dilluns, 8 de novembre de 2010
A Catalunya hi ha gairebé un milió d'individus relegats a la pobresa extrema (menys de 486 euros el mes), el doble que no fa un any.

La dada, ben il·lustrativa de l'impacte de la crisi econòmica, és de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, que ha llançat la campanya Gran Recapte d'Aliments a Catalunya, juntament amb els altres tres bancs d'aliments catalans (els de les províncies de Girona, Lleida i Tarragona).

El propòsit primer d'aquesta campanya, que es farà els dies 12 i 13 de novembre, és d'aplegar 400.000 quilos d'aliments bàsics per als més necessitats.

Igual que l'any passat, el Gran Recapte d'Aliments és patrocinat per Unnim Obra Social, que, a més a més, hi aporta un centenar de voluntaris.

El nombre total de voluntaris ultrapassa ja els 3.400, provinents d'escoles (pares i alumnes), d'associacions cíviques, de grups d'escoltes, d'entitats beneficiàries dels bancs d'aliments...

Més de tres-cents punts de recollida


+ Logotip de la campanya, a càrrec de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona.
Divendres i dissabte els voluntaris seran als punts de recollida repartits per tot Catalunya: no pas menys de tres-cents, comptant-hi mercats i supermercats. Allí informaran de la campanya els clients, que podran contribuir-hi comprant aliments bàsics: arròs, pasta, llegums, llet, oli. Una altra possibilitat és de fer donacions en línia, a través de la pàgina de la Fundació Banc dels Aliments.

Els bancs d'aliments


+ La Fundació Banc dels Aliments de Barcelona fou fundada el 1987.
Els bancs d'aliments són entitats sense afany de lucre, benèfiques, que combaten la fam subministrant aliments a la gent necessitada del territori propi, del territori on estan establerts: 'Lluitem cada dia contra la fam d'aquí', és el lema de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona. Aquest fou el primer banc dels aliments de casa nostra (1987); el primer d'Europa fou el de París (1984), i el primer del món, el de Phoenix (Arizona, EUA), establert per iniciativa de John van Hengel el 1967.

Pobresa i fam, també a Europa


+ El 2010 és l'Any Europeu del Combat contra la Pobresa i l'Exclusió Social.
Campanyes com el Gran Recapte d'Aliments ens recorden que la pobresa i la fam no són exclusives del Tercer Món, dels països en vies de desenvolupament, ans afecten, també, l'Occident. L'any passat hi havia a Europa vora vuitanta milions d'individus sota el llindar de la pobresa, ço que equival al 16% de la població. És per això que la Unió Europea ha proclamat el 2010 Any Europeu del Combat contra la Pobresa i l'Exclusió Social.

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • L'any passat els bancs d'aliments europeus (232, en total) van recollir 328.720 tones d'aliments, repartits entre 4,7 milions de freturosos.
  • Segons l'Organització de les Nacions Unides de l'Agricultura i l'Alimentació, al món hi ha 925 milions de persones que passen fam, una de cada set.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Entrevista de VilaWeb TV amb el president de la Fundació Banc dels Aliments.
Fundació Banc dels Aliments: memòria del 2009.
La fam, per regions.
Càritas alerta de la dificultat creixent de cobrir les necessitats més bàsiques.
I també...
  • Gran Recapte d'Aliments 2010: un exemple del compromís de les escoles.
  • Programa del Banc dels Aliments adreçat a les escoles.
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua