Edu365.cat

VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb Diari de l'escola
Barcelona, capital de l'atletisme

La marca Barcelona a l'estadi

Proves

La marató, pels carrers de la ciutat


dilluns, 26 de juliol de 2010
D'avui a diumenge Barcelona serà la seu d'un gran esdeveniment esportiu: el Campionat d'Europa d'Atletisme. Hi prendran part centenars d'atletes (hi ha 1.626 inscripcions, més que mai) de cinquanta països, que es disputaran les medalles d'or, d'argent i de bronze.

La competició, pròpiament, començarà, demà. Avui, a les 21.30, hi haurà la cerimònia inaugural, ideada per Hansel Cereza, que durant vint anys ha format part de la Fura dels Baus (aquest grup teatral va dirigir la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992).

Les fonts de Montjuïc seran l'escenari principal de l'espectacle, que tindrà de protagonistes l'aigua, la dansa i l'acrobàcia i que inclourà la desfilada dels atletes, de vint minuts de durada.

La majoria de proves atlètiques es farà a l'estadi de Lluís Companys, a Montjuïc mateix. El preu de les entrades varia molt, segons la zona de l'estadi: de 10 a 150 euros; igual passa amb l'abonament dels sis dies de competició: de 60 a 600 euros.

Després de Barcelona, el campionat europeu d'atletisme es farà cada dos anys, i no cada quatre, com fins ara (el del 2012 serà a Hèlsinki, capital de Finlàndia).
  • ! Actualització el 27/07/2010 a les 09:25

La marca Barcelona a l'estadi


+ La pista duu inscrit el nom de la ciutat.
Com dèiem, el gruix de la competició es desenvoluparà a l'estadi de Lluís Companys, inaugurat el 1929 i remodelat arran dels Jocs Olímpics de Barcelona. És un estadi de cinc estrelles, distinció de la UEFA que també té el Camp Nou. En ocasió del Campionat d'Europa d'Atletisme, a la pista, de color blau cel, s'hi ha inscrit el nom de la ciutat: Barcelona. La inscripció, de quaranta metres de llargària i gairebé cinc d'amplària, romandrà a l'estadi passada la competició.

Proves


+ Barni, la mascota de Barcelona 2010.
El programa esportiu Barcelona 2010 abasta vint-i-quatre proves masculines i vint-i-tres de femenines, que podem agrupar per modalitats: cursa, (de velocitat, de relleus, d'obstacles, marxa), salt (de llargada, de perxa, d'alçada, triple salt), llançament (de disc, de javelina, de martell i de pes). Un altra modalitat és la prova combinada, que comprèn l'heptatló i el decatló. Aquest últim consisteix en quatre curses, tres salts i tres llançaments.

La marató, pels carrers de la ciutat


+ Can Batlló, obra d'Antoni Gaudí.
La marató, la cursa de resistència per excel·lència (42.195 km), serà la prova amb més participants: setanta la masculina i quaranta-cinc la femenina. Els maratonians recorreran quatre vegades un circuit de 10 km, amb punt de partença i d'arribada al passeig de Picasso, i passaran a tocar d'alguns edificis que identifiquen la capital catalana: arc de triomf, can Batlló, torres del port olímpic, estació de França, monument a Cristòfor Colom...

MATERIALS

QUE HO SABIES?

  • Els primer campionat europeu d'atletisme es va fer el 1934 a Torí (Piemont, Itàlia); l'últim, el 2006 a Gotemburg (Suècia).
  • Al de Barcelona, hi participaran vint-i-cinc atletes de Catalunya, tretze homes i dotze dones.

BANNER ACTUALITZAT

Vols el banner de l'última notícia a la teva web?

Copia aquest codi i enganxa-l'hi:

<a href="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=url">
<img src="http://www.vilaweb.cat
/misc/diariescola/redirect.php?tp=img" border="0"/></a>

CERCADOR DEL DIARI DE L'ESCOLA


Ajuda

ESCOLES EN XARXA

Vés-hi
Com apuntar-s'hi

Investiga

Dos vídeos promocionals del XX Campionat d'Europa d'Atletisme.
Barni, la mascota de Barcelona 2010.
Interactiu sobre atletisme.
100 m llisos: la cursa de velocitat més mítica.
I també...
Què és VilaWeb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. Iqua